Afectacions de la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2022

Amb motiu de la celebració de la Cavalcada de Reis a Barcelona, així com d’altres cavalcades en diversos barris de la ciutat, a partir de les 17.00 hores hi haurà talls de carrers i afectacions del recorregut d’algunes línies d’autobús.

04/01/2022 16:52 h

Ecologia Urbana

A causa d’aquest esdeveniment es restringirà el trànsit als vehicles privats, i hi haurà afectacions del recorregut de la gran majoria de línies d’autobús, que seran limitades o desviades.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17.00 i les 21.30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. Prèviament, a les 16.00 hores, es restringirà la circulació per la ciutat a vehicles amb un pes superior a 3.500 kg, excepte els vehicles de servei públic.

El seguici reial es posarà en marxa a les 18.15 hores i farà un recorregut de 5 km, des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera (amb el passeig de Circumval·lació) fins a la Font Màgica:

Sortida del passeig de Circumval·lació – avinguda del Marquès de l’Argentera (calçada muntanya) – passeig d’Isabel II (costat muntanya) – via Laietana – carrer de Fontanella – plaça de Catalunya (costat mar) – carrer de Pelai – plaça de la Universitat (costat mar) – ronda de Sant Antoni – carrer de Sepúlveda – avinguda del Paral·lel (costat Llobregat en sentit contrari) – plaça d’Espanya (costat mar en sentit contrari) – avinguda de la Reina Maria Cristina – avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia

D’altra banda, el mateix dia 5 de gener, a partir de les 13.00 hores, es deixaran fora de servei totes les estacions de Bicing que es trobin a les vies afectades pel recorregut de la Cavalcada, i a partir de les 8.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres dels trams de carrer següents:

  • Circumval·lació (costat muntanya), entre Wellington i Marquès de l’Argentera
  • Icària (costat muntanya), entre Wellington i Ramon Trias Fargas

També es prohibirà l’estacionament en diferents punts de la ciutat com la plaça de Catalunya, el passeig de Circumval·lació, la plaça de Josep Puig i Cadafalch, el carrer del Consolat de Mar i totes les vies de l’itinerari, incloent-hi les motos a la vorera (excloent-ne el costat Besòs de l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya), i a l’avinguda d’Icària, entre els carrers de Wellington i Ramon Trias Fargas.

Es recomana utilitzar el metro o anar a peu per arribar a les diferents cavalcades. Els horaris seran els mateixos que els d’un dia feiner lectiu i funcionarà fins les dues de la matinada.

Les afectacions i recomanacions en el transport públic es poden consultar en l’enllaç següent.

A part de les afectacions per aquest esdeveniment, també hi haurà restriccions en la mobilitat als districtes de Sants-Montjuïc i les Corts, i també per les cavalcades d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.