Punts d’orientació laboral i suport psicològic per a joves

El programa “Fem feina, fem futur”, impulsat per Barcelona Activa, donarà eines de suport i seguiment a 3.700 persones en situació d’atur o ERTO per a la gestió emocional i l’assoliment d’un projecte professional, i disposarà d’una persona tècnica orientadora a cada districte de la ciutat.

08/08/2021 10:46 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa consta també d’un servei d’informació telemàtic i d’orientació professional que s’adapta a les competències en matèria de recerca de feina dels participants. Una tercera part d’aquestes persones seran joves, atès que la incertesa pel futur i les mesures de distància social han impactat de manera més greu en aquest col·lectiu.

El cost del programa és d’1,35 milions d’euros, que provenen del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE), creat per liderar accions específiques que mitiguin les conseqüències de l’impacte de la covid-19 en l’economia de la ciutadania. El 44% de la partida pressupostària està destinada als joves.

El programa s’emmarca en el Pla de foment de l’ocupació juvenil, per arribar a 15.000 persones d’aquest col·lectiu de la ciutat. Més concretament, “Fem feina, fem futur” s’inclou dins la línia d’atenció a la vulnerabilitat, que aposta per la millora de l’ocupabilitat de persones de menys de 30 anys, amb la incorporació d’objectius d’eficiència social, equitat, treball digne i de qualitat, i amb perspectiva de gènere.

Vies de contacte

S’han habilitat dos telèfons per oferir atenció en el marc d’aquest programa:

  • 603 805 131, específic per a menors de 30 anys.
  • 608 573 263, per als ciutadans de 30 anys o més.

També podeu consultar-ne informació al web de Barcelona Activa, així com d’altres iniciatives. Les activitats, tant les virtuals com les presencials, continuen funcionant durant l’agost.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades