Sant Jordi 2021 a Barcelona: cultura segura i comerç de proximitat

La celebració d’aquest Sant Jordi serà de proximitat, sense aglomeracions i amb totes les mesures per evitar contagis de la covid-19. A Barcelona els establiments de llibres i flors podran vendre els productes al carrer entre el 21 i el 23 d’abril, i el dia de Sant Jordi s’habilitaran onze recintes firals a l’aire lliure i amb accés controlat per tota la ciutat.

12/04/2021 16:33 h

Ajuntament de Barcelona

Parades davant de les botigues

Aquest Sant Jordi s’amplien el calendari i els punts de venda de llibres i roses per facilitar-ne la compra als barris i evitar la concentració de persones. Els dies 21, 22 i 23 d’abril hi haurà 490 punts de venda de llibreries i floristeries repartits pels deu districtes, que podran instal·lar taules al carrer per vendre-hi els seus productes, de les 9.00 a les 20.00 hores. Les taules s’ubicaran preferentment davant de la façana de l’establiment i hauran de garantir l’espai per a la mobilitat dels vianants i la distància de seguretat amb altres establiments propers. Durant tres dies podreu comprar els llibres i les roses a les parades de les botigues del barri!

Recintes firals

A més, el 23 d’abril hi haurà onze recintes firals perimetrats a l’aire lliure distribuïts per la ciutat i gestionats pels gremis de llibreters i floristes, on es podran visitar 180 parades més i 31 punts de signatura de llibres. L’objectiu és evitar desplaçaments i garantir una celebració de Sant Jordi a prop de casa, segura i sense aglomeracions. Els espais estaran oberts fins a dues hores abans del toc de queda.

Els recintes perimetrats tindran un aforament limitat, entrada i sortida diferenciades i fluxos de circulació unidireccionals, i es respectaran tots els protocols de les autoritats sanitàries.

A diferència d’altres anys i per evitar aglomeracions, les parades seran només professionals. No hi haurà parades d’associacions, entitats, partits polítics, etc.

Ubicació dels recintes firals:

  • passeig de Gràcia (entre la ronda Sant Pere i carrer d’Aragó, l’Eixample)
  • passeig de Lluís Companys (Ciutat Vella)
  • jardinets de Gràcia (Gràcia)
  • plaça Reial (Ciutat Vella)
  • plaça de Valdivia (les Corts)
  • plaça de la Vila (Gràcia)
  • plaça de Sarrià (Sarrià)
  • jardins d’Agustí Centelles del Palau Macaya (l’Eixample)
  • plaça de la Universitat (l’Eixample)
  • plaça d’Orfila (Sant Andreu)
  • espai entre la rambla i els carrers de Pallars, Llacuna i Pujades (Poblenou)

Pregó de la Lectura 2021

L’escriptora Irene Vallejo és la pregonera de la Lectura de Sant Jordi d’enguany, una autora que des de la publicació de L’infinit dins d’un jonc, obra amb què va rebre el Premi Nacional d’Assaig 2020, ha conquerit els lectors i la crítica. El pregó, que se celebrarà el 22 d’abril i en què també participarà el periodista Xavi Ayén, es podrà seguir en directe a través del web de Sant Jordi, a partir de les 18.00 hores.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades