Bombers de Barcelona manté la vigilància davant el risc d’incendis forestals

La campanya, que es va avançar dues setmanes per la baixa humitat i que s’allargarà fins al 15 de setembre, implica l’obertura del Parc de Bombers de Vallvidrera per obtenir un ràpid accés a la zona en cas d’incendi.

08/08/2023 11:34 h

Ajuntament de Barcelona

Hi ha equips desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees del parc de Collserola que pertanyen a la ciutat, que es reparteixen entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia.

Des del 15 d’abril, dia en què es va iniciar la campanya, s’ha produït un incendi forestal, amb una afectació de 700 metres quadrats, i un incendi de vegetació a Montjuïc, amb una afectació de 2 hectàrees.

Amb la finalitat de reforçar la prevenció, fins a l’1 d’agost s’han efectuat les següents accions:

  • 166 reconeixements i recorreguts d’accessos, identificació de camins i comprovació de l’estat en el qual es troben, i revisió d’hidrants d’incendi.
  • 60 reguardes preventives, segons les prealertes decretades. En el moment de l’activació, es mobilitzen recursos, vehicles i efectius, a vegades amb punts fixos de vigilància durant les hores de més risc, si és necessari.
  • 54 recorreguts de divulgació de consells d’autoprotecció i prevenció per als veïns i veïnes de la zona, per transmetre  les pautes d’actuació en cas d’incendi forestal. Una de les actuacions va ser un simulacre d’incendi forestal el mes de maig a la zona de Mas Sauró (Sarrià – Sant Gervasi), amb el desplegament d’entre 30 i 40 efectius de bombers.

En aquest simulacre, en el qual van participar també la Guàrdia Urbana, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i el Consorci del Parc de Collserola, es va fer ús d’un servei de drons. El Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament disposa de tres drons per facilitar la presa de decisions i augmentar la seguretat del personal que hi intervé.

Notícies relacionades