Reforç de l’atenció a persones sense llar pel temporal

Davant l’acumulació de fenòmens meteorològics adversos com pluja, fred i vent, s’ha posat en marxa un dispositiu especial, tot i que no es preveuen temperatures per sota dels 0 ºC. Amb aquest nou reforç hi ha prop de 2.900 places d’acollida en diferents equipaments i dispositius d’emergència.

09/01/2021 19:58 h

Ajuntament de Barcelona

A les 2.700 persones sense llar que ja hi havia a la ciutat, ara s’hi han sumat un centenar de places més en un dels pavellons de Fira de Barcelona. A més, des de novembre també es disposa d’un centenar més de places en dos equipaments extraordinaris que es van activar quan es va posar en marxa la fase preventiva de l’operació Fred.

L’operatiu també preveu el desplegament de diferents equips socials que ofereixen a les persones que dormen al carrer que la possibilitat de desplaçar-se a aquest nou centre d’acolliment. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ho coordina, i té la col·laboració de la Creu Roja i la Guàrdia Urbana de Barcelona. La previsió és que aquest dispositiu específic d’intervenció s’allargui dos o tres dies, fins que la situació meteorològica millori.

Durant el 2020 l’Ajuntament ha augmentat el pressupost per atendre persones sense llar en un 30%, i hi ha destinat uns 45 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades