Prop de mig milió d’euros per a set projectes innovadors que milloren la convivència

La Fundació BIT Habitat, dedicada a promoure i fomentar la innovació urbana a la ciutat, ha presentat els set projectes guanyadors de la convocatòria d'ajuts de “la ciutat proactiva” 2023, que busquen millorar la convivència ciutadana a l'espai públic de Barcelona i altres espais col·lectius i comunitaris.

18/11/2023 11:55 h

Ajuntament de Barcelona

L’espai públic és un lloc de trobada i de relació entre la ciutadania, on moltes vegades es produeixen situacions de conflicte. Impulsar millores urbanes innovadores, que fomentin els comportaments cívics i el respecte entre persones, pot ajudar a millorar la convivència en certs aspectes. Aquesta és la premissa amb la qual es van crear els ajuts “La ciutat proactiva”, que donen suport econòmic i tècnic a la implementació de projectes relacionats amb la innovació urbana i el foment de la convivència. En la convocatòria d’enguany, BIT Habitat finançarà set projectes amb prop de mig milió d’euros (480.000 euros).

De les 56 propostes presentades el jurat n’ha escollit set, que ara es faran realitat amb un prototip i s’ubicaran en diversos punts de la ciutat. Treballen qüestions com la reducció del soroll i la contaminació acústica, la relació entre comunitats generacionals, l’ús compartit de recursos i béns, el foment del veïnatge i la millora dels habitatges i l’emergència climàtica.

Els set projectes guanyadors d’enguany són els següents:

  • Soundlights, impulsat per Bitlab i la Universitat Pompeu Fabra, aborda el problema de la contaminació acústica.
  • Memòries Sintètiques BCN, impulsat per Domestic Data Streamers, reconstrueix la memòria no documentada visualment de la gent gran i crea un nou espai de trobada entre públic de diferents edats.
  • Compartiment, impulsat per Bax & Company, ApocapocBCN Nest City Lab i Tech Barcelona, proposa implementar un sistema per compartir productes entre la ciutadania amb una plataforma digital.
  • Tània, impulsat per IS Global, Lichen Innovación Social i Keacoustics, aborda la contaminació acústica en espais tensionats per l’oci nocturn a les terrasses d’establiments de restauració.
  • Safareig, impulsat per Societat Orgànica, Lacol, SEBA i Batec, crearà una caixa d’eines d’ús compartit entre la ciutadania que permetrà millorar els espais comuns dels habitatges.
  • S.O.S Sounds off Silence, impulsat per Bossbrothers Sensibilització 3.0, també vol reduir el soroll nocturn generat per les dinàmiques d’estada i relació a la nit.
  • Climate Trust Barcelona, impulsat per Aquí, Straddle3 i CLTH, proposa un mètode de regeneració urbana que promou la coproducció de refugis climàtics.

La presentació de les propostes va tenir lloc ahir, divendres, en el marc de la Barcelona Innova Week, l’esdeveniment anual que realça les iniciatives d’innovació que es desenvolupen i impulsen a la ciutat. Des que es va crear la línia d’ajuts “La ciutat proactiva”, l’any 2020, ja hi ha 29 projectes impulsats per BIT Habitat.

Afegit: