Transformacions

Coneix quins són els principals projectes que ja comencen a ser una realitat a Barcelona
Via Laietana render

Via Laietana

Transformem la via Laietana en una avinguda que prioritza els vianants i la mobilitat sostenible: serà un carrer més verd, amb més espai per passejar i que opta pel comerç de proximitat.

Tramvia-Diagonal

Glòries

Les obres de transformació de les Glòries van molt lligades al desenvolupament de les obres del tramvia, a l’obertura dels túnels viaris soterrats, que ja estan en funcionament, i a la urbanització tàctica de la gran via de les Corts Catalanes, des de la plaça de les Glòries fins a, aproximadament, la rambla del Poblenou.

Port Olímpic

Port Olímpic

Es vol recuperar aquest espai com a lloc de passeig i gaudi, on l’economia blava sigui la protagonista.

Pi i Margall

Pi i Margall

Aquest carrer es transformarà en un eix verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

 

Eixample

Eixos verds, places i superilles a Barcelona

Superilla Barcelona s'ha convertit en el model de transformació dels carrers de tota la ciutat, per a conseguir un espai públic saludable, més verd, més just i segur.

Carrils bici

Carrils bici

La xarxa pedalable creixerà amb 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més sostenibles i segurs aquests desplaçaments.

Protegim les escoles

Protegim les escoles

Avancem cap a la pacificació de l’espai urbà d’escoles i llars d’infants per disminuir l’accidentalitat, crear més espais de trobada i millorar la qualitat ambiental

Ciutat jugable

Ciutat jugable

Tot l’urbanisme es planteja garantint el dret dels infants a jugar a l’espai públic. A més de les 900 àrees de joc que hi ha, l’objectiu és que tota la ciutat sigui jugable.

Meridiana

Meridiana

La Meridiana actua com una veritable autopista urbana per on circulen diàriament milers de cotxes. L’objectiu és transformar aquesta via en una avinguda més amable per a la ciutadania, amb més verd i més espais de trobada.

Tramvia-Diagonal

Diagonal - Tramvia

La primera fase de la connexió a la Diagonal prolongarà el tramvia des de les Glòries fins al carrer de Girona. Aquesta actuació també afectarà la plaça de les Glòries, on es construirà un gran intercanviador entre el tramvia i diverses línies de busos urbans i interurbans i el metro.

Superilla Productiva

Superilla Productiva

L’estratègia de regeneració per als teixits productius del marge dret del riu Besòs aborda els reptes per convertir els polígons, tradicionalment aïllats, en espais de continuïtat en la trama urbana.

Sants

Estació de Sants i entorns

Un espai referent de la mobilitat i l’urbanisme del futur: sostenible, integrat en el nou model urbà, orientat a la ciutadania i plenament connectat amb el barri.

Ja podem gaudir de...

 • Escola Icona 217

  entorns escolars pacificats

 • Icona parc 900

  zones de joc infantil

 • Icona bici 245

  km de carrils bici

 • Icona velocitat 30 75 %

  de la ciutat és ciutat 30

Notícies

Galeria d'imatges