Header superilla
Header superilla

Superilla Barcelona

Barcelona ha emprès una gran transformació de l'espai públic per fer front als grans reptes de futur i situar la vida veïnal al centre.

Superilla Barcelona

Un nou model que recupera la ciutat per al veïnat

Barcelona té un pla. Es diu Superilla Barcelona i està transformant la nostra ciutat per posar la vida quotidiana al centre, per cohesionar els barris i per impulsar la transició ecològica. Implica una estratègia per donar resposta a la triple crisi que travessem: social, mediambiental i econòmica.

El model Superilla Barcelona vol canviar les inèrcies i les regles del joc per desenvolupar plans i projectes que contribueixin a traçar el futur d’una ciutat més justa, més saludable, més inclusiva i diversa, més productiva.

Una nova manera de fer ciutat

Barcelona s’ha de transformar globalment per adaptar-se als reptes actuals i per poder fer-ho, s’ha de regenerar. Des de la Revolució Industrial i fins al segle XX, les ciutats es van construir sobre la base de la productivitat, descuidant la part més humana, segura i amable del nostre hàbitat comú. Per això posem els mitjans perquè la nostra ciutat es converteixi en un lloc més habitable i amable per a les persones.

Un espai públic en mutació

Barcelona vol recuperar els barris i carrers per als seus veïns i veïnes i generar espais públics per compartir, socialitzar i gaudir. Per traçar el futur, s’han engegat múltiples actuacions que transformen l’espai públic i exemplifiquen un nou model de ciutat. Una urbs regenerada que fomenta la creació de nous espais de trobada, reactiva l’economia de proximitat, impulsa la vida de barri i omple la ciutat de verd.

Una mobilitat més sostenible

La mobilitat sostenible és imprescindible en una ciutat de les característiques de Barcelona. Els mitjans de desplaçament més nets permeten fer front a l’emergència climàtica, lluitar contra la contaminació i alliberar l’espai públic dels vehicles de motor. L’Ajuntament de Barcelona defensa una manera de moure’ns més saludable, en benefici de la salut i la qualitat de vida de tota la ciutadania.

Canviem les regles del joc

Fins ara, Barcelona havia crescut i s’havia desenvolupat amb unes regles del joc que tenien com a principal objectiu la rendibilitat econòmica. Però, ara, capgirem el tauler i canviem les regles. L’Ajuntament de Barcelona impulsa normatives urbanístiques que donen una sortida a la crisi ecològica i d’habitatge que vivim, des de la defensa de l’interès públic. Noves normes perquè l’urbanisme no es faci servir per generar beneficis privats oblidant els guanys comuns.

Cap a una ciutat més sostenible i resilient: mapa de transformacions urbanes

Descobriu, carrer a carrer, com es transforma la ciutat de Barcelona per fer front als reptes de la crisi climàtica, econòmica i social i per posar la vida veïnal al centre.