Superilla Barcelona

Un model de ciutat per una nova Barcelona

Clica aquí per veure el vídeo sencerIcona play

Transformacions

El futur ja és present

Coneix quins són els principals projectes que ja comencen a ser una realitat a Barcelona
Via Laietana render

Via Laietana

Transformem la via Laietana en una avinguda que prioritza els vianants i la mobilitat sostenible: serà un carrer més verd, amb més espai per passejar i que opta pel comerç de proximitat.

Tramvia-Diagonal

Glòries

Les obres de transformació de les Glòries van molt lligades al desenvolupament de les obres del tramvia, a l’obertura dels túnels viaris soterrats, que ja estan en funcionament, i a la urbanització tàctica de la gran via de les Corts Catalanes, des de la plaça de les Glòries fins a, aproximadament, la rambla del Poblenou.

Port Olímpic

Port Olímpic

Es vol recuperar aquest espai com a lloc de passeig i gaudi, on l’economia blava sigui la protagonista.

Pi i Margall

Pi i Margall

Aquest carrer es transformarà en un eix verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

 

Eixample

Eixos verds, places i superilles a Barcelona

Superilla Barcelona s'ha convertit en el model de transformació dels carrers de tota la ciutat, per a conseguir un espai públic saludable, més verd, més just i segur.

Carrils bici

Carrils bici

La xarxa pedalable creixerà amb 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més sostenibles i segurs aquests desplaçaments.

Protegim les escoles

Protegim les escoles

Avancem cap a la pacificació de l’espai urbà d’escoles i llars d’infants per disminuir l’accidentalitat, crear més espais de trobada i millorar la qualitat ambiental

Rambla

La Rambla

La recuperació de la Rambla com a eix de la ciutat pretén reactivar-hi la vida veïnal i l’activitat econòmica. La prioritat és promoure’n la diversificació comercial, potenciar-hi l’habitatge, impulsar-hi activitats culturals i remodelar l’àmbit per afavorir-hi el passeig i les trobades.

Meridiana

Meridiana

La Meridiana actua com una veritable autopista urbana per on circulen diàriament milers de cotxes. L’objectiu és transformar aquesta via en una avinguda més amable per a la ciutadania, amb més verd i més espais de trobada.

Tramvia-Diagonal

Diagonal - Tramvia

La primera fase de la connexió a la Diagonal prolongarà el tramvia des de les Glòries fins al carrer de Girona. Aquesta actuació també afectarà la plaça de les Glòries, on es construirà un gran intercanviador entre el tramvia i diverses línies de busos urbans i interurbans i el metro.

Superilla Productiva

Superilla Productiva

L’estratègia de regeneració per als teixits productius del marge dret del riu Besòs aborda els reptes per convertir els polígons, tradicionalment aïllats, en espais de continuïtat en la trama urbana.

Sants

Estació de Sants i entorns

Un espai referent de la mobilitat i l’urbanisme del futur: sostenible, integrat en el nou model urbà, orientat a la ciutadania i plenament connectat amb el barri.

Nen jugant

Ciutat jugable

Tot l’urbanisme es planteja garantint el dret dels infants a jugar a l’espai públic. A més de les 900 àrees de joc que hi ha, l’objectiu és que tota la ciutat sigui jugable.

nou model de ciutat

Superilla barcelona, a l'avantguarda de les grans transformacions urbanes del món

Superilla Barcelona està transformant la ciutat en un espai on tothom visqui millor. Una ciutat amb voreres més amples, més vegetació i més espais per trobar-se i jugar. Carrers que potencien el comerç de proximitat i que prioritzen moure’s amb bicicleta i amb transport públic. Un model urbà que posa, per davant de tot, les persones.

Una ciutat preparada per fer front al canvi climàtic, amb un aire més net i menys soroll. Una ciutat on el talent i les grans inversions en tecnologia són benvingudes perquè ens ajuden a millorar l’entorn.

Una ciutat preparada per al 2030 i on el futur ja és present.

Ja podem gaudir de...

 • Escola Icona 217

  entorns escolars pacificats

 • Icona parc 900

  zones de joc infantil

 • Icona bici 245

  km de carrils bici

 • Icona velocitat 30 75 %

  de la ciutat és ciutat 30

Els reptes de futur a la ciutat

Mesura de Govern Superilla Barcelona

Regenerar la ciutat és refer la ciutat per adaptar-la al context i als reptes actuals. Presentem una mesura de govern que recull les accions per refer i reprogramar la ciutat amb l’objectiu de convertir-la en un lloc més habitable, on la vida de totes les persones es desenvolupi en total plenitud preservant el seu caràcter i la identitat.


Notícies

Galeria d'imatges