Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall
Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall

Pi i Margall

Renovem el carrer de Pi i Margall per convertir-lo en un eix verd, on predominaran la vegetació i l'espai per als vianants. 

Calendari aproximat d'obres

De juny de 2022 a novembre de 2023.

Actuació

El carrer de Pi i Margall es transformarà en un eix verd on predominarà la vegetació i que posarà al centre els vianants, les bicicletes i el transport públic. Amb la transformació, a més, la via esdevindrà un nou corredor verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

Un dels aspectes destacats de la remodelació és que elimina l’asfalt i redueix l’espai destinat als vehicles. Així, el 70% de tot l’espai serà per als vianants i el verd, s’hi crearan zones d’estada i les voreres seran més amples —arribaran als 12 metres en alguns punts—.

Pel que fa a la mobilitat, es prioritzarà la circulació de vehicles locals i autobusos, i la velocitat estarà limitada a 30 km/h. De pujada hi haurà un carril per a busos i trànsit local i un nou carril bici segregat, i de baixada, un carril compartit per a busos, trànsit local i bicicletes.

AIXÍ ES VEURÀ EL NOU CARRER

Informació de les obres (a partir de novembre de 2022)

NOVETATS:

Durant diversos dies de novembre, sobretot els caps de setmana, es produiran restriccions i talls al pas de vehicles al carrer de Pi i Margall i en algunes de les cruïlles amb els carrers que hi travessen.

A partir del 13 de novembre s’ocupa definitivament el c. Providència, entre Pi i Margall i Sardenya.

 

DESTACATS:

VIANANTS. Les voreres del c. Pi i Margall, entre rda. Guinardó i c. Pau Alsina a la banda Besòs, i entre els carrers de Sant Lluís i de l’Escorial a la banda Llobregat, tenen habilitat un pas per als vianants protegit i senyalitzat. La resta de voreres es mantenen sense afectacions.

BUS. Es mantenen els canvis a les parades de bus del c. Pi i Margall:

  • En sentit mar: parada al c. Escorial amb c. Ramon i Cajal (1), línies V19 i N6.
  • En sentit muntanya: parada al c. Escorial amb pl. Joanic (2), línia V19.
  • El 12 i 13 de novembre es produiran canvis en el recorregut de les línies V19 i 114, així com a les seves parades a l’entorn del c. Pi i Margall. Uns dies abans estaran senyalitzades les parades afectades.

VEHICLES. Aquestes són les afectacions a la circulació de vehicles:

  • En sentit muntanya: la circulació de vehicles es redirigeix pel c. Escorial i Sant Lluís fins a enllaçar amb el c. Pi i Margall.
  • En sentit mar: la circulació de vehicles queda restringida a un carril de circulació.
  • Les confluències del c. Pi i Margall amb els carrers Ca l’Alegre de Dalt (3), Hipòlit Làzaro (4) i Joaquim Ruyra (5) estan tallats.
  • El cap de setmana del 12 i 13 de novembre, la circulació de vehicles quedarà tallada entre els c. Escorial i Pau Alsina. Únicament es permetrà el pas al veïnat i serveis. També a partir del 13 de novembre, amb l’ocupació del c. Providència, entre Pi i Margall i Sardenya, els vehicles que vulguin accedir al c. Providència ho han de fer des del c. Sardenya (6).

CÀRREGA I DESCÀRREGA. Es manté la distribució actual de zones de càrrega i descàrrega.

Mapa d'obres. Pi i Margall. Novembre 2022
Mapa d'obres. Pi i Margall. Novembre 2022