Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall
Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall

Pi i Margall

Renovem el carrer de Pi i Margall per convertir-lo en un eix verd, on predominaran la vegetació i l'espai per als vianants. 

Calendari aproximat d'obres

De juny de 2022 a novembre de 2023.

Actuació

El carrer de Pi i Margall es transformarà en un eix verd on predominarà la vegetació i que posarà al centre els vianants, les bicicletes i el transport públic. Amb la transformació, a més, la via esdevindrà un nou corredor verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

Un dels aspectes destacats de la remodelació és que elimina l’asfalt i redueix l’espai destinat als vehicles. Així, el 70% de tot l’espai serà per als vianants i el verd, s’hi crearan zones d’estada i les voreres seran més amples —arribaran als 12 metres en alguns punts—.

Pel que fa a la mobilitat, es prioritzarà la circulació de vehicles locals i autobusos, i la velocitat estarà limitada a 30 km/h. De pujada hi haurà un carril per a busos i trànsit local i un nou carril bici segregat, i de baixada, un carril compartit per a busos, trànsit local i bicicletes.

AIXÍ ES VEURÀ EL NOU CARRER

Informació de les obres (febrer 2023)

NOVETATS:

El 29 de gener es va produir el canvi d’implantació de les obres al carrer de Pi i Margall. 

Àmbits d’obres durant aquest mes:

  • Àmbit 1: Pi i Margall, entre el carrer de l’Escorial i de Pau Alsina, es treballa en ambdues voreres simultàniament.
  • Àmbit 2: Pi i Margall, entre la ronda del Guinardó i el carrer de Pau Alsina, els treballs se centren a la banda Llobregat, que comprèn la vorera i part de la calçada, i puntualment a la vorera banda Besòs.

 

DESTACATS:

VIANANTS. Les voreres del carrer de Pi i Margall als àmbits de treball tenen habilitat un pas per als vianants protegit i senyalitzat.

BUS (números de color verd al plànol). A partir del 30 de gener, les parades de bus quedaran de la manera següent:

  • Dues parades en sentit descendent: a la cruïlla entre els carrers de Pi i Margall, Encarnació i Sardenya (1) i al carrer de Pi i Margall, 7 (2).
  • Dues parades en sentit ascendent: al carrer de Pi i Margall, 18 (3)*, i al carrer de l’Encarnació, entre Pi i Margall i Sardenya (4).

(*) Aquesta parada entrarà en funcionament a partir de l’1 de febrer. Mentrestant, romandrà habilitada la parada al carrer de l’Escorial. 

VEHICLES (números de color vermell al plànol). A partir del 30 de gener, la mobilitat de vehicles al carrer de Pi i Margall quedarà de la manera següent:

  • En sentit mar: es permet el pas pel carrer de Pi i Margall des de la ronda del Guinardó fins al carrer de l’Escorial (fletxa blava al plànol).
  • En sentit muntanya: el recorregut entre el carrer de l’Escorial i la ronda del Guinardó es fa pel carrer de Pi i Margall, Encarnació i Alcalde de Móstoles (fletxa verda al plànol).
  • Obertura dels carrers de Joaquim Ruyra i Hipòlit Lázaro amb Pi i Margall (1).
  • Tall del carrer de Sant Lluís amb Pi i Margall. Es redirigeix la circulació de vehicles pel carrer de Ca l’Alegre de Dalt fins a enllaçar amb el carrer de Pi i Margall (2).
  • El carrer de la Providència, entre els carrers de Pi i Margall i Sardenya, deixa de ser una zona de circulació per a vehicles i formarà part d’un nou espai d’estada per a vianants. L’accés al carrer de la Providència es fa des del carrer de Sardenya (3).

CÀRREGA I DESCÀRREGA. Es manté la distribució actual de zones de càrrega i descàrrega.

Plànol afectacions Pi i Margall febrer 2023
Plànol afectacions Pi i Margall febrer 2023