Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall
Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall

Pi i Margall

Renovem el carrer de Pi i Margall per convertir-lo en un eix verd, on predominaran la vegetació i l'espai per als vianants. 

Calendari aproximat d'obres

De juny de 2022 a novembre de 2023.

Actuació

El carrer de Pi i Margall es transformarà en un eix verd on predominarà la vegetació i que posarà al centre els vianants, les bicicletes i el transport públic. Amb la transformació, a més, la via esdevindrà un nou corredor verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

Un dels aspectes destacats de la remodelació és que elimina l’asfalt i redueix l’espai destinat als vehicles. Així, el 70% de tot l’espai serà per als vianants i el verd, s’hi crearan zones d’estada i les voreres seran més amples —arribaran als 12 metres en alguns punts—.

Pel que fa a la mobilitat, es prioritzarà la circulació de vehicles locals i autobusos, i la velocitat estarà limitada a 30 km/h. De pujada hi haurà un carril per a busos i trànsit local i un nou carril bici segregat, i de baixada, un carril compartit per a busos, trànsit local i bicicletes.

AIXÍ ES VEURÀ EL NOU CARRER

Afectacions durant les obres

Vehicles: a partir del 20 de juny hi haurà afectacions a la mobilitat de vehicles.

  • En sentit muntanya: la circulació es redirigeix pel carrer de l’Escorial i Sant Lluís fins enllaçar amb el carrer de Pi i Margall. En aquest carrer la circulació de vehicles quedarà restringida a un carril de circulació.
  • En sentit mar: la circulació de vehicles quedarà restringida a un carril de circulació. L'entroncament del carrer de Pi i Margall amb el carrer de Ca l'Alegre de Dalt (1) quedarà tallat.

Bus: hi haurà canvis en les parades de bus del carrer de Pi i Margall:

  • Parada situada a la banda muntanya (1), en sentit mar, on fan parada les línies V19 i N6, es trasllada al c. Escorial amb c. Ramon i Cajal (2).
  • Parada situada a la banda mar (3), en sentit muntanya, on fa parada la línia V19, s’anul·la. Alternativament, s'aturaran a la parada existent del c. Escorial amb pl. Joanic (4).

Botigues: estaran obertes i al vostre servei. S'anirà informant puntualment de les zones de càrrega i descàrrega més properes durant l'execució de les obres.

Guals: l'accés als guals existents al c. Pi i Margall i entorns estarà garantit.

Vianants: els recorreguts estaran degudament senyalitzats durant l'execució de les obres.

Vehicles d'emergència i serveis: el pas d'aquests vehicles estarà totalment garantit.

Plànol Pi i Margall juny 2022
Plànol Pi i Margall juny 2022