Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall
Vista virtual del nou carrer de Pi i Margall

Pi i Margall

Renovem el carrer de Pi i Margall per convertir-lo en un eix verd, on predominaran la vegetació i l'espai per als vianants. 

Calendari aproximat d'obres

De juny de 2022 a novembre de 2023.

Actuació

El carrer de Pi i Margall es transformarà en un eix verd on predominarà la vegetació i que posarà al centre els vianants, les bicicletes i el transport públic. Amb la transformació, a més, la via esdevindrà un nou corredor verd que connectarà el parc de la Ciutadella amb Collserola.

Un dels aspectes destacats de la remodelació és que elimina l’asfalt i redueix l’espai destinat als vehicles. Així, el 70% de tot l’espai serà per als vianants i el verd, s’hi crearan zones d’estada i les voreres seran més amples —arribaran als 12 metres en alguns punts—.

Pel que fa a la mobilitat, es prioritzarà la circulació de vehicles locals i autobusos, i la velocitat estarà limitada a 30 km/h. De pujada hi haurà un carril per a busos i trànsit local i un nou carril bici segregat, i de baixada, un carril compartit per a busos, trànsit local i bicicletes.

AIXÍ ES VEURÀ EL NOU CARRER

Informació de les obres (juny 2023)

NOVETATS:

De l’11 al 25 de juny, l’accés al carrer de l'Encarnació des del carrer de Pi i Margall, banda Besòs, estarà tallat.

 

DESTACATS:

VIANANTS. Les voreres del carrer de Pi i Margall als àmbits de treball tenen habilitat un pas per als vianants protegit i senyalitzat.

BUS (números de color verd al plànol). De l'11 al 25 de juny, a causa del tall del carrer de Pi i Margall amb el carrer de l'Encarnació, els busos de les línies V19 i 114 modifiquen el seu recorregut i, en conseqüència, es trasllada la parada existent del carrer de l'Encarnació al carrer de Pau Alsina. La distribució de parades queda de la manera següent:

  • Dues parades en sentit descendent: a la cruïlla entre els carrers de Pi i Margall, Encarnació i Sardenya (1) i al carrer de Pi i Margall, 7 (2).
  • Dues parades en sentit ascendent: al carrer de Pi i Margall, 18 (3), i al carrer de Pau Alsina, passat el carrer de la Legalitat (4). Vegeu la distribució de parades al plànol.

VEHICLES (números de color vermell al plànol). La mobilitat de vehicles al carrer de Pi i Margall queda de la manera següent:

  • En sentit mar: es permet el pas pel carrer de Pi i Margall des de la ronda del Guinardó fins al carrer de l’Escorial (fletxa blava al plànol).
  • En sentit muntanya: el recorregut entre el carrer de l’Escorial i la ronda del Guinardó es fa pels carrers de Pi i Margall, Pau Alsina i Camèlies (fletxa verda al plànol).
  • Tall del carrer de Sant Lluís amb Pi i Margall. Es redirigeix la circulació de vehicles pel carrer de Ca l’Alegre de Dalt fins a enllaçar amb el carrer de Pi i Margall (1).
  • El carrer de la Providència, entre els carrers de Pi i Margall i Sardenya, deixa de ser una zona de circulació per a vehicles i formarà part d’un nou espai d’estada per a vianants. L’accés al carrer de la Providència es fa des del carrer de Sardenya (2).
  • De l’11 al 25 de juny queda tallat el carrer de l'Encarnació amb el carrer de Pi i Margall, deixant-lo en atzucac des del carrer de Ventalló i d’accés només per a guals i serveis. També es canvia del sentit de circulació del carrer de Ventalló, entre els carrers de l’Encarnació i Taxdirt​​​​​​​ (3).

CÀRREGA I DESCÀRREGA. Es manté la distribució actual de zones de càrrega i descàrrega.

Plànol d'afectacions de Pi i Margall. Juny de 2023
Plànol d'afectacions de Pi i Margall. Juny de 2023

Vols rebre informació periòdica sobre l’actuació?