El cobriment de la ronda de Dalt al seu pas per Horta-Guinardó començarà al juny

La tramitació del projecte executiu de la segona fase, que afecta el tram entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron, s'ha tancat en comissió. El cobriment de la via és una reivindicació històrica del veïnat, que amb el nou tram guanyarà més de 16.000 metres quadrats per connectar els barris.

Ronda de dalt 2023 prèvia a l'inici de les obres
13/02/2024 - 18:00 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

L’execució de la segona fase d’obres connectarà amb el tram ja cobert de la ronda de Dalt, entre l’avinguda de Jordà i l’IES Vall d’Hebron.

La primera fase va permetre, l’any 2020, crear 5.500 metres quadrats per al veïnat i crear una pèrgola fotovoltaica de 2.000 metres quadrats, una de les més grans de la ciutat.

La urbanització del nou tram s’abordarà en el marc del pacte de ciutat per a la transformació de la ronda de Dalt, que inclou entitats, experts i grups municipals. Els treballs s’executaran a partir del 2027, un cop enllestida la construcció de l’estructura, la qual tindrà un mur central de suport, el mateix cobriment, passos de servei, sis sortides d’emergència i una sala tècnica integrada.

Un espai d’ús ciutadà que connecta els barris

El cobriment de la ronda de Dalt és una reivindicació veïnal històrica que un cop completada tindrà 1,5 quilòmetres i haurà creat més de 100.000 metres quadrats per a l’ús ciutadà. Objectius:

  • Connectar els barris.
  • Facilitar l’accés als equipaments.
  • Crear espais d’estada i d’ús ciutadà.
  • Incrementar el verd.
  • Reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.
  • Renovar les infraestructures.

Notícies relacionades