“Obrim carrers”: més barri, més espai per passejar i més comerç de proximitat

Una Barcelona de barri, amb espai per passejar, donar un cop d’ull a les botigues i comprar. Cada cap de setmana, de 9.00 a 20.00 hores, Gran de Gràcia i l’eix Creu Coberta - carrer de Sants s’obren a les persones i es tanquen al trànsit rodat per convertir-se en espais de passeig i lleure, que fomenten el comerç de proximitat i afavoreixen el compliment de la distància de seguretat sanitària.

09/10/2020 15:09 h

Ajuntament de Barcelona

Tots els dissabtes i diumenges, de 9.00 a 21.00 hores, es reservarà per als vianants l’eix Creu Coberta – carrer de Sants, entre la plaça d’Espanya i el carrer d’Arizala, i el carrer Gran de Gràcia, entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón. A petició dels comerciants, es restringirà el pas de vehicles a dos trams de la travessera de Gràcia tots els dissabtes, entre les 9.00 i les 21.00 hores. Es tracta dels trams compresos entre els carrers Gran de Gràcia i del Torrent de l’Olla i entre els carrers del Torrent de l’Olla i de Milà i Fontanals.

Durant les restriccions s’hi permetrà el pas de vehicles de serveis municipals, d’emergències i de persones amb mobilitat reduïda, i l’accés als aparcaments.

L’“Obrim carrers” se suma a altres iniciatives, com la pacificació de carrers, les superilles i l’impuls de la mobilitat sostenible, per aconseguir una ciutat més saludable, humana i segura.

El programa, que durant una part de l’estat d’alarma es va aplicar a set grans àmbits de la ciutat, torna ara adaptat als tipus de via i al seu ús habitual i atenent alhora les demandes veïnals.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades