Tots els acords del cartipàs, aprovats

Per majoria absoluta o bé per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament ha tirat endavant tots els acords que s’han votat al Ple de presentació del cartipàs. Així doncs, aquest mandat hi haurà quatre comissions del Consell Municipal, dues de presidides pel Govern i dues de presidides pel grup d’ERC. Alhora, tots els grups han votat a favor de mantenir les mateixes retribucions dels regidors i les regidores que en el mandat anterior.

16/07/2019 18:06 h

Ajuntament de Barcelona

La primera sessió del Ple de l’Ajuntament ha deixat una fotografia inèdita: per primera vegada la mesa presidencial l’ocupen només dones. L’alcaldessa, Ada Colau, la presidirà durant aquest mandat.

Comissions creades per majoria absoluta

El Ple municipal ha aprovat la creació de quatre comissions permanents del Consell Municipal, així com les seves presidències i vicepresidències. Dues comissions les presidirà el Govern municipal, i les altres dues, el grup d’ERC.

Hi han votat a favor els grups municipals d’ERC, BComú, el PSC, BCN Canvi i el PP, 31 dels 41 membres del Ple. Cs s’ha abstingut i J×Cat hi ha votat en contra. Les quatre comissions són les següents:

 • Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports
  • Presidenta: Laura Pérez (BComú)
  • Vicepresidenta: Marga Marí Klose (PSC)
 • Comissió d’Economia i Hisenda
  • President: Jordi Castellana (ERC)
  • Vicepresidenta: Montserrat Ballarín (PSC)
 • Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció
  • President: Albert Batlle (PSC)
  • Vicepresident: Jordi Martí Grau (BComú)
 • Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat
  • Presidenta: Maria Bohigas (ERC)
  • Vicepresidenta: Janet Sanz (BComú)

Pel que fa a la presidència dels districtes, els grups han acordat que totes seran a càrrec dels partits de l’oposició.

Àrea Metropolitana de Barcelona

El Ple del Consell Municipal ha donat llum verda per unanimitat al nomenament dels representants municipals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El repartiment és el següent: ERC (6 representants), BComú (6 representants), el PSC (5 representants), BCN Canvi i Cs (4 representants), J×Cat (3 representants).

BSM, proporcional al Ple

En el Ple de presentació del cartipàs s’ha acordat, amb el vot afirmatiu de tots els grups, la composició dels consells d’administració de les empreses amb capital cent per cent municipal. En el cas de Barcelona de Serveis Municipals, SA (BSM), el consell d’administració reproduirà la mateixa proporcionalitat que té el Ple municipal.

Així mateix, s’ha aprovat amb el vistiplau de tot l’hemicicle la designació dels representants municipals al Consorci de la Zona Franca. N’exercirà la presidència l’alcaldessa, Ada Colau, i hi haurà un representant de cada grup municipal.

Sous congelats

També s’han aprovat per unanimitat el règim de dedicació i les retribucions dels membres electes de la corporació. En aquest sentit, s’ha fixat en 32 el nombre màxim de regidors i regidores que podran tenir una dedicació exclusiva.

Les retribucions no pugen respecte al mandat anterior. Per decisió unànime de tots els grups, els sous per a la dedicació completa i per a les parcials del 85% i el 50% són els mateixos que es van aprovar al Ple de presentació del cartipàs del mandat anterior.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades