Reforç dels serveis municipals per a la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per a la nit més curta de l’any. Les platges estaran obertes fins a les 6.00 hores del dia 24, i el metro i el tramvia circularan tota la nit. Un miler d’operaris i operàries i més de cinc-cents vehicles asseguraran la neteja dels espais públics un cop acabada la festa. La Guàrdia Urbana es desplegarà per tota la ciutat amb l’objectiu de prevenir incidents, amb una atenció especial a les platges i punts concrets on hi pugui haver aglomeracions. El cos de Bombers activa un dispositiu preventiu a les zones forestals.

20/06/2024 15:55 h

Ajuntament de Barcelona

Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana i del cos de Bombers de Barcelona

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat amb l’objectiu de prevenir incidents que puguin afectar la seguretat ciutadana, la mobilitat, la convivència o la tranquil·litat dels veïns i veïnes. Augmentaran els controls preventius d’alcoholèmia i drogues. A la platja de la Barceloneta el cos policial canalitzarà els fluxos d’entrada pels extrems.

A més, es pararà una atenció especial a la venda ambulant no autoritzada i s’impedirà l’estacionament indegut de caravanes, autocaravanes, furgons o camions que puguin servir com a magatzems o transport d’equipaments per a festes no autoritzades.

De manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, a partir de les 6.30 hores de dilluns, 24 de juny, començarà el desallotjament de les platges perquè els serveis de neteja hi puguin treballar per deixar-les a punt per als banyistes.

Els dies previs a la revetlla, el cos de Bombers i la Guàrdia Urbana de Barcelona fan inspeccions als 112 punts de venda d’articles pirotècnics autoritzats per verificar que la venda compleixi els requisits establerts. També s’han validat quatre fogueres majors: dues a Sant Martí, una a l’Eixample i una a Sant Andreu.

Durant la nit de la revetlla els Bombers intensificaran la presència a la zona forestal per evitar-hi focs. La Guàrdia Urbana reforçarà la presència d’agents als espais on tinguin lloc revetlles, a les zones de gran afluència de persones, a les platges i al centre de la ciutat.

Una platja segura i neta

Una dotzena de socorristes, una embarcació de vigilància, tres ambulàncies, un vehicle medicalitzat d’intervenció ràpida i un vehicle 4×4 seran els equips de salvament disponibles a la costa de Barcelona. En cas necessari, s’activarà el servei de drons per poder donar una resposta més ràpida i eficaç.

Per minimitzar els efectes de la revetlla a les deu platges de Barcelona, els serveis de neteja municipal hi desplegaran un dispositiu extraordinari que començarà a les 6.30 hores del dia 24 de juny, amb un reforç de 470 operaris i 222 vehicles, que se sumaran als equips ordinaris de dies festius. En total seran més de mil efectius a la ciutat.

La tarda de la revetlla s’instal·laran a les platges més de 5.400 papereres i una setantena de contenidors per recollir els residus generats, especialment envasos i materials reciclables.

Punt lila i itineraris segurs

Hi haurà un punt lila fix a l’espigó del Bogatell per a la prevenció i atenció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Estarà en funcionament des de les 22.00 hores de diumenge, 23 de juny, i fins a les 6.00 hores de dilluns, 24 de juny.

La Guàrdia Urbana ha dissenyat recorreguts segurs des de les zones d’oci fins a les parades de transport públic més properes, on faran un patrullatge dinàmic.

Transport públic tota la nit

Durant la revetlla de Sant Joan la xarxa de transport públic assegurarà la mobilitat nocturna a la ciutat reforçant i ampliant els serveis:

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) oferirà el servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5.00 hores de dissabte, 22 de juny, fins a la mitjanit de dilluns, 24 de juny (67 hores de funcionament ininterromput). Per a més informació, podeu consultar l’estat del servei al web de TMB.
  • El Tram oferirà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5.00 hores de diumenge, 23 de juny, fins a la mitjanit de dilluns, 24 de juny.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins a les 2.00 hores de dilluns. El servei de dilluns començarà a les 5.00 hores. Podeu consultar-ne els horaris i trajectes a FGC.cat.
  • Rodalies de Catalunya (Renfe) reforçarà la capacitat dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions de les comarques del Garraf, el Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. Podeu consultar-ne els horaris a gencat.cat.

Notícies relacionades