Tradició i cultura popular tornen per Santa Eulàlia

Entre l’11 i el 13 de febrer la ciutat celebrarà Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de Barcelona, amb una programació carregada de cultura popular, tradició, cercaviles i desenes d’activitats a l’aire lliure.

04/02/2022 10:21 h

Ajuntament de Barcelona

Els actes de celebració començaran el divendres 11 de febrer amb la tradicional audició festiva del carilló del Palau de la Generalitat, seguida pels Protocols de l’Àliga i, com a novetat, una sèrie de concerts dels Cors de Clavé.

La cercavila de la gegantona Laia i la cerimònia del penó obriran els actes de Santa Eulàlia del dia 12, en una jornada en la qual també es podrà gaudir de la Trobada Sardanista Infantil, la plantada i cercavila de les figures infantils de les colles geganteres i la Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils. La diada es tancarà amb la passejada de les Laies, l’ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia i el Ball de Santa Eulàlia.

Diumenge els grallers despertaran el veïnat de Ciutat Vella, i els Falcons de Barcelona oferiran l’espectacle previ a la Diada Castellera de Santa Eulàlia, en què participaran vuit colles de la ciutat. A més, se celebrarà la Trobada de Puntaires, la Trobada de Tabalers o el correfoc dels petits diables i les bèsties petites. Un gran castell de focs acomiadarà la festa major d’hivern fins a l’any vinent.

Podeu consultar-ne tota la programació a barcelona.cat/santaeulalia.

Les gegantes Laies es reivindiquen a la ciutat

Fins al 12 de febrer es podrà visitar al Palau de la Virreina la tradicional mostra de gegantes Laies, per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. A més, del 5 al 12 de febrer hi haurà l’exposició de gegantons, bestiari infantil i capgrossos de Barcelona a El Born Centre de Cultura i Memòria, en una exposició conjunta inspirada per l’esperit integrador i cohesionador característic de la cultura d’arrel i de les colles que la fan possible.

Etiquetes associades a la notícia