Un 30% menys de sinistres de trànsit durant el primer semestre de l’any respecte al mateix període del 2019

La comparació amb les xifres del mateix període de l’any 2019 també mostra una disminució dels ferits, en un 31%, però es manté el nombre de morts, 8 persones van perdre la vida a la ciutat.

12/07/2021 15:40 h

Ajuntament de Barcelona

Per contra, si es comparen les xifres amb els primers sis mesos de l’any 2020, els sinistres amb víctimes a la ciutat augmenten en un 28%, i també puja el nombre de ferits, de 76 a 81, un 29% més, i el de víctimes mortals, de 5 a 8, un 60% més. La raó d’aquest increment es troba en les diferents restriccions que van afectar la mobilitat de les persones i vehicles durant l’aplicació del decret d’estat d’alarma fins al 21 de juny de 2020.

Pel que fa a les persones que aquest primer semestre de l’any han resultat ferides greus en sinistres de trànsit a la ciutat, el 82,8% formen part dels col·lectius més vulnerables: conductors de motos, vianants, ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP). Entre les víctimes mortals hi ha cinc motoristes, dos conductors de VMP i un vianant.

L’alcohol i les distraccions, entre les causes dels sinistres

Les causes dels accidents de trànsit són diverses, però les principals i imputables als conductors són la manca d’atenció durant la conducció, el fet de no respectar les distàncies i els girs indeguts. Pel que fa als vianants, les causes majoritàries són no respectar els semàfors i travessar per fora del pas de vianants. I entre les causes indirectes, les que ajuden a fer que es materialitzi el sinistre, però no en són la causa principal, hi ha l’alcohol, tot i que la seva incidència s’ha reduït en més del 21% respecte al mateix període de l’any 2019.

Etiquetes associades a la notícia