Un reconeixement a la tasca i l'esforç per la ciutat

22/11/2016 19:59 h

Max Ledo

Un any més, l’Ajuntament ha entregat les medalles d’Honor de Barcelona a persones i entitats que s’esforcen per millorar la convivència a la ciutat. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit l’acte i ha destacat que els guardonats són l’exemple d’una ciutat justa, lluitadora i altruista.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit l’acte de lliurament de les medalles d’Honor de Barcelona, uns guardons que reconeixen l’esforç i la contribució de persones, entitats i associacions per fomentar una consciència ciutadana i millorar la convivència a la ciutat. “El bé més preuat de la ciutat són els seus barris i la seva gent. Vosaltres sou Barcelona”, ha expressat l’alcaldessa a tots els premiats.

Colau també ha agraït a les entitats i associacions reconegudes el seu exemple i el compromís en àmbits tan diferents com la lluita LGTBI, la defensa dels drets dels infants, l’apoderament de les dones, l’impuls de la cultura, la pràctica del periodisme crític, la potenciació de la universitat, el foment de la inclusió social, la participació en el moviment veïnal, la recuperació de la memòria històrica i el cultiu de l’economia social i solidària. L’alcaldessa ha acabat donant-los les gràcies per estimar la ciutat.

En l’acte d’enguany s’han concedit 25 guardons, 5 dels quals s’han atorgat a proposta de la Comissió del Plenari, en l’àmbit de ciutat, i 2 a proposta de cada Districte. Podeu consultar tots els premiats aquí.

Uns premis amb dinou anys d’història

Aquest guardó el va crear l’Ajuntament de Barcelona l’any 1997 amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del pla, una fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna.