Una onada feminista col·lectiva, diversa i imparable

En el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament se suma a les reivindicacions feministes amb una campanya que reconeix i il·lustra la força de la lluita col·lectiva per posar fi a la desigualtat, la discriminació i la violència cap a les dones.

01/03/2021 12:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’artista Carmen García Huertas ha concebut la il·lustració que enguany protagonitza la campanya municipal del 8 de març, una gran onada que simbolitza la força reivindicativa de totes les dones que lluiten per la igualtat, per un futur sense obstacles pel sol fet de ser dones i lliure d’assetjament, de discriminació i violència.

La campanya s’inspira en la Barcelona antimasclista, una ciutat de mar, oberta i compromesa amb la defensa dels drets de totes les persones, on el moviment feminista ha esdevingut una onada col·lectiva, diversa, imparable i combativa.

Compartim les cures

Assolir la igualtat implica canviar maneres de pensar i de fer, posar fi a rols i estereotips que durant molt de temps han arrelat a la nostra societat. La responsabilitat respecte a la cura de les persones és un exemple d’això. Les cures són una tasca vital per al sosteniment d’una societat, però, malgrat la seva importància, han quedat sempre en un segon pla, i són poc reconegudes i remunerades. La crisi de la covid-19 ha posat de manifest aquesta realitat precària i invisibilitzada.

Revertir la feminització de les cures és el tema central dels projectes que es presenten a la 35a edició del Premi 8M – Maria Aurèlia Capmany, amb l’objectiu de reconèixer la importància social de les tasques de les cures, la promoció de la seva corresponsabilitat social i comunitària, la reducció de les desigualtats i l’empoderament i la participació política de les dones.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades