Una plaça de Sant Miquel per al veïnat i sense cotxes

La reivindicació històrica de pacificar la plaça de Sant Miquel serà una realitat. La plaça, situada al costat de la plaça de Sant Jaume, es convertirà en un espai sense cotxes, amb més verd i amb una zona de joc més àmplia.

02/06/2018 10:17 h

Ajuntament de Barcelona

Durant el mes de juny s’inicia una prova pilot per informar els veïns i les veïnes del Gòtic sobre la transformació de la plaça de Sant Miquel i testar els nous usos que tindrà, un cop sigui reurbanitzada el 2019.

Amb un pressupost d’1 milió d’euros, la futura plaça disposarà d’un espai de joc més ampli per als més petits; una zona d’estada amb més bancs i arbrat, més espai verd i una zona polivalent on es puguin celebrar les activitats del barri.

Per donar tot el protagonisme al veïnat, s’eliminaran de la plaça els aparcaments per a cotxes i motos, es reubicarà la càrrega i descàrrega de mercaderies i es desplaçarà la parada del Bicing al carrer dels Gegants.

El disseny de la remodelació de la plaça de Sant Miquel s’ha impulsat mitjançant el Pla de barris del Raval Sud i del Gòtic Sud amb diferents col·lectius i entitats del Gòtic per repensar els futurs usos de l’espai. Les obres començaran a principis del 2019 i acabaran el juliol del mateix any.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades