Urbanització del moll de Mestral i el dic de recer

A l’abril del 2022 començarà la transformació del Port Olímpic amb els treballs d’adequació dels locals del moll de Mestral i dels locals i pallols del dic de recer, i també se’n començarà la urbanització.

08/01/2022 10:25 h

Ajuntament de Barcelona

Aquests dos espais oferiran usos i activitats centrats en l’economia blava, una economia vinculada al mar, no contaminant i basada en uns models de producció i consum sostenibles. En concret, al moll de Mestral, amb una superfície construïda de gairebé 4.000 metres quadrats, hi haurà una sala d’actes per a 150 persones i diversos espais annexos amb locals d’economia blava i d’activitat nàutica, sales tècniques de control i seguretat, entre altres. A més, es preveu que s’hi habiliti un espai per a passejar i gaudir que pacifiqui la zona, amb la instal·lació d’una pèrgola, zones verdes i d’ombra.

Un Port Olímpic nou, viu, sostenible i competitiu

Pel que fa al dic de recer, de 2.500 metres quadrats, oferirà diferents serveis d’activitat nàutica i economia blava. A més, s’urbanitzarà perquè sigui un espai de passeig i d’estada, ja que és completament accessible des del port i des de la ciutat.

Aquestes obres són un primer pas per avançar cap a un Port Olímpic que s’integri en la vida de la ciutat, més amable per als barcelonins i barcelonines, amb la nàutica popular, l’esport i la divulgació com a activitats centrals i nous espais vinculats a la promoció econòmica i de foment a l’economia blava.

Per al projecte de transformació del moll de Mestral es destinaran 10,4 milions d’euros, mentre que per al dic de recer la inversió aproximada serà d’11,4 milions d’euros. Aquestes xifres formen part dels més de 40 milions d’euros que s’invertiran en el desenvolupament del nou model del port durant els propers sis anys.

Es preveu que les obres del moll de Mestral i el dic de recer s’acabin durant el primer trimestre del 2023.

Etiquetes associades a la notícia