Més de 60 activitats per viure Montjuïc

El 8 i 9 d’octubre arriba la segona edició de 'Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura', un cap de setmana amb més de 60 activitats coorganitzades pels equipaments de Montjuïc i les entitats de l'entorn. Es tracta d'aprofitar aquest espai obert, accessible, net i segur amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

04/10/2022 12:00 h

Mupert

El segon cap de setmana d’octubre, una trentena d’equipaments de Montjuïc uneixen forces per dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells, i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per redescobrir i fer-se seu el Parc. En aquesta segona edició de Viu Montjuïc, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l’Eix de Cultura i Memòria de la Marina (amb el suport dels seus respectius Plans de desenvolupament comunitari), així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri de la Font de la Guatlla. L’objectiu és teixir aliances i gestionar activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

Les activitats combinen itineraris guiats pel Parc amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, així com actuacions de música, dansa i teatre. A més, l’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i esbarjo als jardins de Joan Brossa. En general, no cal inscripció prèvia per assistir-hi, excepte en els casos que la pròpia idiosincràsia de l’activitat exigeix un aforament limitat. Consulteu aquí tota la programació de Viu Montjuïc per planificar el vostre cap de setmana a la muntanya i fer-hi les reserves que calgui.

Viu Montjuïc, un projecte coral

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

A més, la iniciativa encaixa amb el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029, que en un dels seus eixos de treball busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc i serveix per promocionar la programació habitual d’aquestes institucions, a més de promoure els lligams entre elles, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Internacional de 1929.

La primera edició de Viu Montjuïc es va celebrar el 16 i 17 d’octubre de 2021 amb l’objectiu d’esdevenir anual i servir de punt de partida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya. Aquella convocatòria va resultar un èxit rotund de públic, amb l’assistència de 37.000 persones.

Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaForum Barcelona, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, Graner: Fàbrica de Creació, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica – Museu Olímpic BCN,  Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu d’Història de Barcelona (MUHBA Refugi 307), Poble Espanyol, Teatre LLiure i Teatro de los Sentidos.

Altres entitats participants: Centre Superior de Música Jam Session, Taula de Cultura Comunitària de Poble-sec: Palau de la Màgia,  Espai Piluso, Sisme Creatiu i Nómade projectes, Teatre Arnau, Vostok Collective, Centre Cívic el Sortidor, Bibliomusicineteca, Dau al Sec, Centre Cultural Albareda, Transductores, Biblioteca Francesc Boix i Pla Comunitari Poble-sec, Espai Jove la Bàscula i Eix de Cultura i Memòria de la Marina: La Fundició, La Inefable, Biblioteca Francesc Candel.

Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia