Balls de l'Àliga i dels Gegants de la Ciutat amb la Banda Municipal de Barcelona

Balls de l'Àliga i dels Gegants de la Ciutat amb la Banda Municipal de Barcelona


En la diada gran, quan el Seguici de la Mercè arriba a la plaça de Sant Jaume, la Banda Municipal de Barcelona, dalt de l’escenari, i l’Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat, al bell mig de la plaça, reben les autoritats i la resta de ciutadanes i ciutadans que s’hi apleguen per gaudir dels Balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat. La presència de l’alcalde de Barcelona en aquest acte és imprescindible: només quan és al balcó de l’Ajuntament, l’Àliga i els Gegants inicien els seus balls protocol·laris. És el moment més simbòlic de la festa.

L’Àliga és l’expressió més elevada de la ciutat dins la imatgeria festiva. Símbol de justícia i noblesa, aquesta figura va viure la seva època més brillant com a element festiu del Consell de la Ciutat en els segles XVI i XVII, tot i que ja se’n té notícia des del XIV. Té ball propi i música pròpia, recuperada d’una antiga melodia trobada a l’arxiu parroquial del Pi. 

Pel que fa a la Banda Municipal de Barcelona, participa tradicionalment en les Festes de la Mercè en qualitat d’orquestra oficial de la ciutat. I com a tal,

té reservada una funció protocol·lària: la interpretació dels Balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Pl Sant Jaume, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre matí

  24 de setembre nit