Plantada de la Xambanga

Inici

Plantada de la Xambanga

La nit anterior de la diada de la Mercè, la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona organitza una de les cercaviles més originals i divertides de la Festa Major. Porta el nom de Xambanga; abans de sortir al carrer, però, cal que les figures que hi participen es preparin a consciència, per no decebre el públic que les vol veure més eixelebrades que mai.

Les gegantes i els gegants exposats al Pati Manning entre el 10 i el 23 de setembre seran els protagonistes de la Xambanga i del seu ritual previ, la Plantada de la Xambanga: a partir de les 17.00 h, quan tancarà l’exposició, començaran els preparatius per a la cercavila. Serà aleshores quan els Gegants de Sant Pere, els Gegants del Casc Antic i els del Raval, els Gegants de la Barceloneta, els Gegants Vallespir, els del Poblenou, els de la Verneda de Sant Martí, els Gegants de Nou Barris i els del Poble-sec, entre molts d’altres, es guarniran de manera vistosa; cap de tots vol lluir menys que la resta!

Si quan vesteixen de carrer aquestes figures se’ns presenten ja imponents, en la Plantada de la Xambanga les trobarem espectaculars.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Carrer de Montalegre, 7
  • Ciutat Vella
  • el Raval
  • 08001 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre matí

  Exposició de Gegants

  Centre d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning
  DS. 23 · 10:00 h