Tabalada Infernal, Ceptrotada, Encesa de la Porta de l'Infern i inici del Correfoc

Inici

Pg. de Gràcia-Provença fins a pg. de Gràcia-Consell de Cent

Tabalada Infernal, Ceptrotada, Encesa de la Porta de l'Infern i inici del Correfoc

L’èxit de la Mercè és, en bona mesura, l’èxit del correfoc, la celebració més esperada del dia. És el moment en què, procedents de l’avern, els diables i diablesses de les colles de tota la ciutat i les moltes bèsties de foc faran via pel passeig de Gràcia i el convertiran en un mar d’espurnes.

El Correfoc de la Mercè començarà amb la Ceptrotada, l’encesa conjunta dels ceptrots, forques i estendards més espectaculars de cada colla, que portaran en Llucifer, la Diablessa, el Diable Gros i la resta de personatges singulars dels grups participants.

L’encesa de la Ceptrotada serà el preludi d’un altre xou pirotècnic, l’Encesa de la Porta del Infern de la Satànica de Sant Andreu, tot un festival. La Porta de l’Infern és una estructura escenogràfica construïda expressament per al Correfoc de la Mercè; quan s’apaga la pirotècnia, la Porta s’obre i comencen a sortir-hi diables, dracs i bèsties de foc. El correfoc ja haurà començat!

Per gaudir-hi plenament, l’organització recomana que ens distribuïm per tot el recorregut: d’aquesta manera, podrem veure molt millor les criatures diabòliques que aniran ballant pel passeig. Igual que la visibilitat, la seguretat també sortirà guanyant.

El Correfoc de la Mercè va néixer el 1979 com a Mostra de Bèsties Fantàstiques, dins el projecte de renovació i popularització de la festa major de la ciutat. Ràpidament, es va convertir en un fenomen multitudinari que es va expandir per tot Catalunya, erigint el correfoc en un acte imprescindible en qualsevol festa. 

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Passeig de Gràcia, 101
  • Eixample
  • la Dreta de l'Eixample
  • 08008 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre matí

  72a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern

  El Passeig de Gràcia
  DS. 23 · 11:00 h

  23 de setembre tarda

  Inici de la Tabalada

  El Passeig de Gràcia
  DS. 23 · 17:00 h

  Correfoc dels petits

  El Passeig de Gràcia
  DS. 23 · 18:00 h