Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu Picasso

Montcada, 15-23. 08003 Barcelona

Tel.: 932 563 000

museupicasso.bcn.cat

EXPOSICIONS

Col·lecció permanent

El Museu és el centre de referència dels anys de formació de Pablo Picasso, amb més de quatre mil obres. Creat per voluntat de l’artista, revela el seu vincle amb Barcelona, forjat en la seva joventut i que es va perllongar fins a la seva mort. Presenta una selecció d'obres de 1917, la sèrie Las Meninas i una completa col·lecció de gravats.

 

Picasso projecte blau”

L’estudi tècnic de l’obra de Picasso ens obre les portes a un espai de recerca i aprenentatge fascinant. Les anàlisis dels materials, les tècniques d’imatge i la fotografia digital en alta resolució, combinades amb altres eines d’exploració, ens han permès resseguir el rastre creatiu de l’artista i desxifrar la informació oculta en quatre pintures del període 1901-1904.

 

ACTIVITATS

De 19.00 a 21.00 h

Comparsa Visca Picasso!

Cultura popular

L’Institut de Cultura de Barcelona ha restaurat i ha recuperat la comparsa amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Picasso i els 60 anys de la creació del museu. La comparsa la formen un conjunt de figures que escenifiquen elements destacats de la pictografia de Pablo Picasso i la seva vinculació amb Barcelona. La figura central és el mateix artista, representat amb la forma d’un capgròs. Hi ha dues altres figures molt característiques dels nostres entremesos populars: el gegant i la geganta, que aquí adopten les formes i significats d’un arlequí de l’època blava del pintor i d’una menina de la sèrie que el pintor va donar a la nostra ciutat.

 

De 19.00 a 24.30 h

Visita guiada “La Nit al Picasso”

L’equip de mediadores us acompanyarà perquè descobriu tot allò que vulgueu preguntar sobre Pablo Picasso o la col·lecció del Museu.

Cal fer reserva prèvia d’entrades per a les exposicions i les visites guiades al web del museu entrades.eicub.net

 

De 20.00 a 22.00 h

Musicant Picasso

Concert

Així sona Picasso! El Conservatori del Liceu i el Museu Picasso s’uneixen en una proposta única per posar música a quatre de les obres més representatives de l’artista. Joves compositors creen i interpreten obres musicals inspirades en la col·lecció del Museu Picasso.

Amb reserva prèvia a museupicassobcn.cat.

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L1 (Arc de Triomf) L3 (Liceu) i L4 (Jaume I).

Bus: 39, 45, 51, 120, H14, V15 i V17.

FGC: Pl. Catalunya.

Renfe: Arc de Triomf.

Bicing: estacions de via Laietana - pl. Ramon Berenguer, pl. Catedral, Comerç i av. Marquès de l’Argentera.

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start