Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Col·lecció de Carrosses Fúnebres

Mare de Déu de Port, 56-58
(accés per la ronda Litoral, sortida 13)
08038 Barcelona
Tel. 93 484 19 99 / 20
www.cbsa.cat/cementiris/cementiri-montjuic/colleccio

EXPOSICIÓ:

“La Col·lecció de Carrosses Fúnebres, un patrimoni únic a Europa”
Vint-i-dues peces originals que van donar servei a la ciutat de Barcelona durant més de cent anys —tretze carrosses fúnebres, sis cotxes d’acompanyament i tres cotxes de motor—, juntament amb tots els complements que les ornamenten i que en fan possible el funcionament. Es tracta de l’única col·lecció d’aquestes característiques que es mostra públicament a Europa, la qual il·lustra les formes de vida i els rituals funeraris de la societat barcelonina al llarg de les dècades en què les carrosses van estar en actiu.

ACTIVITATS:

De 20 a 23 h
Visites guiades a la col·lecció
L’itinerari guiat mostra cadascuna de les peces originals, cosa que fa entendre la seva estreta vinculació amb l’evolució de Barcelona i el que va significar culturalment per a la societat del moment. Hi descobrireu els significats de les seves variades simbologies, formes i colors i, a més, l’extensa documentació gràfica i les noves tecnologies virtuals us permetran comprendre millor la vida en la societat des de mitjan segle XIX fins a mitjan segle XX.
Cada hora. Durada: 1 h

Durant tota la nit
Tallers Dissenya la teva pròpia xapa i Construïm el nostre propi cementiri
Orientat a tots els públics.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L10S (Foc).
Bus: 21, 23 i H16.
Bicing: estacions 347 (Mare de Déu de Port, 235) i 348 (jardins de Can Ferrero / pg. Zona Franca).
Accés a la Col·lecció de Carrosses Fúnebres per l’entrada principal del cementiri de Montjuïc (ronda del Litoral: sortida 13).

s'està carregant el mapa - espereu...

COL·LECCIÓ DE CARROSSES FÚNEBRES 41.353271, 2.156612 Col·lecció de Carrosses Fúnebres (accés per la ronda Litoral, sortida 13) 08038 Barcelona http://www.cbsa.cat/cementiris/cementiri-montjuic/colleccio/