Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Pl. Àngels, 1
08001 Barcelona
Tel. 93 412 08 10 i 93 481 33 68
www.macba.cat

EXPOSICIONS:

“Un segle breu: Col·lecció MACBA”
Aquesta presentació proposa un recorregut cronològic per la Col·lecció MACBA des del 1929 fins a l’actualitat. Inclou moltes de les seves obres més emblemàtiques, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes i els moments més significatius. Comissariada per l’equip curatorial del MACBA, posa èmfasi en les presentacions i experiències canviants de l’art al llarg de les nou dècades que componen aquest “segle breu”.

“Christian Marclay. Composicions”
Aquesta exposició —la primera en més d’una dècada que es dedica, dins l’Estat espanyol, a l’artista suïssoamericà Christian Marclay (n. 1955), actualment establert a Londres— presenta una tria d’obres centrada en les seves composicions sòniques, des de partitures gràfiques fins a videoinstal·lacions. Marclay explora la relació entre el so i la visió, en especial les maneres en què el so es pot manifestar visualment. Com ha dit el mateix artista, “la música travessa gairebé tot el que faig”.

“Una arxiva del DIY”
“Una arxiva del DIY” (Do it yourself / Fes-ho tu mateixa) és un arxiu de fanzins de col·lectius, associacions, grups autogestionats feministes o queer. També va ser un projecte de tesi en belles arts presentat a Múrcia el 2016 per Gelen Jeleton; participa d’un activisme/artivisme que proposa un “fer conscient” mitjançant l’exercici de “fer arxiva”. Una proposta de creació d’arxives personals des de l’arxiva (arxiu amb perspectiva de gènere) i el missarchive (grup de lectura i investigació) per malfer o desfer l’arxiu.

“Territoris indefinits: reflexions sobre el postcolonialisme”
L’exposició té com a peça central la pel·lícula de Naeem Mohaiemen Two meetings and a funeral (2017), que reflexiona sobre la creació del Moviment de Països No-alineats, format per nacions que acabaven d’accedir a la independència amb l’objectiu d’evitar la bipolaritat de la guerra freda i de defensar la sobirania nacional, la descolonització, l’antiimperialisme i el desenvolupament econòmic: el tercer món.

ACTIVITATS:

De 18 a 21 h
Visita guiada a la Col·lecció MACBA
Visita comentada amb Julia Ramírez Blanco, Víctor Ramírez i Lior Zalis.
Durada: 3 h

De 19 a 23 h
A la Capella MACBA, performances musicals Christian Marclay: composicions
Al llarg de la nit, intermitentment, s’interpretaran algunes de les partitures gràfiques de Christian Marclay, com ara Zoom Zoom (2007-2015) i Manga Scroll (2010). Els intèrprets seran el mateix Marclay i la vocalista Shelley Hirsch, que ha col·laborat regularment amb l’artista durant els últims trenta anys.
Durada: 4 h
Aforament limitat.

A les 20 h
A la planta baixa del CED, presentació del projecte Autoeditoras: hacemos femzines!
Aquest projecte va néixer a Ciutat de Mèxic el 2014 amb “Yo, la peor de todas”, de Iurhi Peña i Gelen Jeleton amb l’objectiu de crear lligams entre autoeditores de Mèxic, Llatinoamèrica i Espanya. Per a la presentació comptarem amb la presència física o digital de Iurhi Peña i Frosh Samo, editores de Beibi Creyzi (microeditorial de gràfica feminista-queer i taller de riso de Ciutat de Mèxic) i editores de la propera publicació sobre Autoeditoras: hacemos femzines!.

Dissabte, 18 de maig, de les deu del matí a la una de la matinada, el MACBA oferirà una jornada de portes obertes a totes les exposicions. A més, el públic podrà participar en un ampli programa d’activitats gratuïtes. Més informació a www.macba.cat/ca/dia-i-nit-dels-museus-2019.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1, L2 (Universitat) i L3 (Catalunya o Liceu).
Bus: 7, 9, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12 i Aerobús.
FGC: Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya
Bicing: estació 59 (Pl. Àngels).

s'està carregant el mapa - espereu...

MACBA. MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA 41.383152, 2.166940 MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona Pl. dels Àngels, 1 08001 Barcelona www.macba.cat