Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

MEAM. Museu Europeu d’Art Modern

Barra de Ferro, 5
08003 Barcelona
Tel. 93 319 56 93
www.meam.es

EXPOSICIONS:

Col·lecció permanent del museu «Art Contemporani Figuratiu»
Fruit de les convocatòries dels concursos internacionals de la Fundació de les Arts i els Artistes, i fruit també de la permanent relació del museu amb artistes de tot el món, és el fons propi d’obres d’artistes vius que constitueix la principal riquesa del MEAM. Perquè el museu, no només forma i amplia constantment aquesta col·lecció, sinó que el més valuós és la relació personal que manté amb tots els autors que la integren, per aconseguir que el MEAM sigui efectivament la casa de tots els artistes i que tots ells se sentin aquí representats. Fidel als seus principis, s’inclouen obres de pintura i escultura realitzades en tot tipus de materials i tècniques: En pintura, olis, aquarel·les, pastís, etc, sobre tela, taula i qualsevol suport. I en escultura, obres de marbre, bronze, paper, cartró, fusta, resines de polièster, terracota, etc.

«Luisa Granero»
Exposició antològica de l’obra de l’escultora Luisa Granero, amb la totalitat del llegat de l’artista: centenars d’escultures, olis, anotacions, notes personals, etc. Escultures realitzades en terracota, guix, bronze i marbre, amb molt diversos olis i pintures, i obres de molts altres artistes coneguts (Mallol Suazo, Ernest Santasusagna, Lluís Muntaner, Jaume Otero, Martí Llauradó, etc.) en les quals ella mateixa és la model. Una mostra de com una dona feta a si mateixa, i amb la sola arma de la seva voluntat, pot arribar a acomplir tots els reptes que s’hagi proposat.

ACTIVITATS:

De 19 a 22h
Sessió fotogràfica Petons al MEAM
Petons al MEAM consta d’una sessió fotògrafica professional durant la Nit dels Museus, perquè tothom pugui fer-se una foto professional de forma gratuïta. Al llarg de la jornada anirem penjant a les xarxes socials el making of de tot el que va passant: twitter, instagram, facebook i periscope seran els testimonis del que viurem a temps real. El dia es converteix doncs en un gran happening de la fotografia. Tots els que passen per la sessió de l’Enric Lucena poden triar una de les fotos i se li envia via mail i en alta qualitat. Vine i fes petons al MEAM!
Durada: 3 h

De 19 a 22 h
Sessió de dibuix i pintura alla prima
Per descobrir el procés creatiu d’un artista figuratiu, cinc pintors retrataran una model al natural.

A les 22 h
Concert de blues amb Enma Fernandez Trio
Enma Fernández és un pianista, cantant i director establert a Barcelona amb una trajectòria molt intensa sobre els escenaris, on precisament, demostra que és pur espectacle i no deixa indiferent a ningú. El seu primer projecte Lewis Enma & The Bcn Fireballs, on rendia tribut a Jerry Lee Lewis, va ser un èxit en directe, on la posada en escena i la interpretació musical i gestual dels clàssics dels anys 50 l’han portat a fer mes de 100 concerts cada any que ha estat en actiu. Arran d’aquest èxit ha començat amb el seu projecte més personal on s’ha sabut envoltar dels millors músics de l’escena barcelonina per formar una sòlida formació. Rhythm and blues, swing, jazz tradicional i rock’n'roll es donen la mà per plasmar algunes de les influències que ha tingut al llarg de la seva carrera. Un espectacle en el qual podem trobar temes d’aquells grans artistes dels ‘40 i ‘50 interpretats amb un estil personal i contundent.
Durada: 1.30 h

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I).
Bus: 45, 47, V15 i V17.
Renfe: Arc de Triomf, Pl. Catalunya.