Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

MUHBA Plaça del Rei

Pl. del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 22
barcelona.cat/museuhistoria

Visita lliure i recorregut pel conjunt monumental de la plaça del Rei, amb restes arqueològiques que abracen la Bàrcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval dels segles XIII-XV, i que inclou el Palau Reial Major.

EXPOSICIONS:

“Barcelona capital mediterrània. La metamorfosi medieval (segles XIII-XV)”
L’exposició aborda el paper que va tenir als segles XIII-XV l’activitat comercial mediterrània en la generació dels recursos i la diversificació social que va permetre el naixement del municipi de Barcelona. S’hi desglossen els grups socials en què va quedar estructurada aquella societat renovada, capitanejada per l’elit de prohoms enriquits pels negocis, i s’hi descriu la reordenació dels equilibris que va portar a gestar les institucions en què es va anar organitzant.

“La conquesta del litoral, segles XX-XXI”
L’enderroc de la muralla de mar entre el 1878 i el 1881 obria Barcelona al litoral, però les línies ferroviàries establertes a la costa constrenyien la trobada de la trama urbana amb la Mediterrània. Cent anys després, els projectes encetats en la dècada del 1980 van ser decisius per a la configuració d’un litoral obert, que la gent de la ciutat ha anat fent seu, en un procés de conquesta que encara avui té importants reptes pendents.

ACTIVITATS:

A les 19, 21 i 23 h, demostracions, i a les 20, 22 i 24 h, tallers participatius.
Esgrima històrica amb Duo Bellum (ACEA), Espases, mestres i tractats
L’ACEA es dedica des de fa més de deu anys a estudiar els tractats d’esgrima medievals i moderns per poder recuperar la pràctica d’aquesta art marcial i aprendre-la amb el màxim rigor històric.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Urquinaona), L3 (Catalunya i Liceu) i L4 (Jaume I).
Bus: 59, 120, H14, D20, V13, V15 i V17.
FGC: Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUHBA PLAÇA DEL REI 41.384098, 2.177410 MUHBA Plaça del Rei Pl. del Rei, s/n 08002 Barcelona barcelona.cat/museuhistoria