Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

MUHBA Plaça del Rei

Pl. del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 22
www.barcelona.cat/museuhistoria

Visita lliure al conjunt monumental de la plaça del Rei, amb restes arqueològiques que abracen la Bàrcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII, i a la Casa Padellàs del carrer del Veguer.

EXPOSICIÓ:

«El port franc i la fàbrica de Barcelona. Les edats de la Zona Franca»
Aquesta mostra ofereix una retrospectiva sobre la història de la Zona Franca i el seu impacte polític, econòmic, urbanístic i ambiental. La proposta coincideix amb el centenari del naixement del Consorci pera la Instal·lació i Explotació del Dipòsit Franc de Barcelona (futur Consorci de la Zona Franca), a les darreries del 2017.​

CREACIÓN & MUSEOS:

A les 21, 21.45, 22.30 i 23.15 h
Les il·luminades, instal·lació performàtica sonora audiovisual
La sala Tinell es transformarà en la planta d’una fàbrica de llum durant el torn de nit. Amb un codi de treball es condueix el públic a participar d’aquest torn manipulant “màquines” de llum (vitrall/llanterna). Una activitat participativa a càrrec de PEDRA i Sara Fontán en què el públic es pot convertir en protagonista de l’acció visual-artística. Una proposta de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats dins el programa Creació&Museus.

Durada: 30 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Urquinaona), L3 (Catalunya i Liceu) i L4 (Jaume I).
Bus: 45, 59,120, H14, D20, V13, V15 y V17.
FGC: Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya.