Museus iprogramació

Dissabte 15 de maig de 2021

Reserva d’entrades

Museu Marítim de Barcelona

Av. Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Tel. 93 342 99 20
www.mmb.cat

Visita lliure a l’edifici de les Drassanes Reials.
EXPOSICIONS:

“Imatges trobades. La Barcelona marítima de la postguerra”

Col·lecció fotogràfica de Joaquín Tusquets, retrat de la Barcelona portuària dels anys quaranta als seixanta. Imatges de les proes dels vaixells, l’esport i la nàutica, la pesca, els treballs portuaris, la sisena flota dels EUA i l’oci dels barcelonins captades en blanc i negre.

“Mestres d’aixa de butxaca”

Posem en valor els coneixements populars sobre la construcció tradicional de vaixells de joguina que s’ha transmès d’una generació a l’altra. Testimoni d’una manera de viure, de relacionar-se amb la natura, d’entendre el joc i la joguina, i d’apropar-se als principis de les embarcacions i de la navegació.

“7 vaixells, 7 històries”

Els vaixells han estat instruments que han permès a l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Set vaixells i el testimoni de set personatges conviden a conèixer com la humanitat ha anat responent als reptes per dominar la mar i construir el món que ara coneixem.

“Drassanes i galeres”

Exposició entorn a l’època d’esplendor de les galeres i l’edifici de les Drassanes Reials que permet conèixer la relació de Barcelona vers la Mediterrània durant els segles XIII, XIV i XV.

“Sorres X”

Exhibició d’una petita embarcació de cabotatge datada en la segona meitat del segle XIV i trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del Canal Olímpic. Es tracta d’una de les escasses barques medievals destinades al transport de mercaderies que es conserva a la Mediterrània.

“Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (XVIII-XX)”

Del comerç per la Mediterrània al transatlàntic, de la navegació de vela a la de vapor i fins a la nostra relació actual amb el mar. Recollim tres segles d’una revolució comercial, vivencial i tecnològica en els quals la navegació catalana s’obre econòmicament i socialment a nous mons.

Les portes obertes de la Nit dels Museus no inclouen la visita a l’exhibició d’Escher.

COM S’HI ACCEDEIX:

Per a més informació i reserva d’entrades podeu consultar www.mmb.cat o @MuseuMaritim.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L2 (Paral·lel) i L3 (Drassanes i Paral·lel).
Bus: 21, 59, 120, D20, H14, V11 i V13.
Bicing: estacions 56, av. Portal de Santa Madrona; 57, la Rambla, 2; 361 i 410, pg. Colom; i 425, Cervelló.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA 41.375216, 2.175923 Museu Marítim de Barcelona Av. Drassanes, s/n 08001 Barcelona www.mmb.cat