Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Marítim de Barcelona

Av. Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Tel. 93 342 99 20
www.mmb.cat

Visita lliure a l’edifici de les Drassanes Reials i a les exposicions temporals en cartell.

EXPOSICIONS:

«Drassanes i galeres»
Dins un recorregut emmarcat en una escenografia amb forma de galera en construcció, podreu recòrrrer la història de la relació de Barcelona amb el mar, des de l’expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània a l’època d’esplendor de les galeres, i l’edifici de les Drassanes. Us recomanem que pugeu als miradors de l’exposició per gaudir d’unes vistes excepcionals de la reproducció de la Galera Reial i de l’edifici de les Drassanes.
Durant la Nit dels Museus no es podrà visitar l’exposició amb audioguia.

«7 vaixells, 7 històries»
L’exposició, feta amb objectes de la col·lecció del Museu, s’articula en set àmbits, cadascun dels quals està protagonitzat per un vaixell, al voltant del qual hi ha una història i una narració d’un personatge que hi està vinculat. Embarcats al Royal Edward, es viurà i es coneixerà com es treballava a bord d’un transatlàntic; enxubats a la nau Victoria, es podran descobrir nous mons; amb l’ajut del portacontenidors Pilar, recordarem com s’han transportat durant segles mercaderies, persones i idees; a la coberta d’un navili de 80 canons, s’analitzarà com s’ha lluitat per controlar els mars; amb el vapor City of Paris, s’aprofundirà en el canvi tecnològic de la vela al motor i de la fusta al ferro; amb l’auxili d’un xabec, es mostrarà la pirateria i els corsaris; i finalment, amb un balandre, coneixerem com des de l’època més contemporània el mar ha passat a ser un espai de lleure i de pau.

«Port, territori de frontera»
Aquesta exposició vol donar a conèixer el port com un lloc on Barcelona hi abocava tot allò que volia amagar. I al mateix temps, un indret que ha permès l’entrada a la ciutat de nous productes i noves idees vingudes d’arreu del món. La mostra, estructurada en deu àmbits, parla dels diferents barris portuaris al llarg de quasi cent anys: del 1900 al 1992. Arrenca amb els pinxos de la costa i sota Montjuïc (1901-1910), i fa un viatge cronològic per diferents indrets de l’entorn del port de la ciutat, fins arribar a la transformació olímpica iniciada en els 80 i que s’allarga fins al 1999. L’exposició compta amb recursos tàctils i informació en macro caràcter i braille per a persones amb discapacitat visual.

«Camins de ronda»
Exposició que ens apropa al paisatge marítim cultural català, als camins de ronda i els seus usos al llarg de la història. El terme “fer ronda” significava antigament l’acció de recórrer els carrers d’una població o els diferents departaments d’una fortificació, procurant impedir els atacs i mantenint l’ordre. En origen s’anomenaven “camins de ronda” els que recorrien l’interior de la muralla d’una vila però, més endavant, també es va utilitzar aquest terme amb els camins per vigilar la costa i el mar. Aquests darrers ens regalen bonics paisatges i un patrimoni del nostre litoral plens d’història, i ens permeten esbrinar els seus secrets tot caminant sense presses. 

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 ( Drassanes) i L2 i L3 (Paral·lel).
Bus: 21, 59, 88, 91, 120, D20, H14, N0, N6, N9, N12, N15 i V13.
Bicing: Estacions d’Av. Portal de Santa Madrona, 2-4; Cervelló, 5; La Rambla; Av. Paral·lel, 54; Pl. Jean Genet, 1; Sant Pau, 89-97.