Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Torre Balldovina

Pl. Pau Casals, s/n
08922 Santa Coloma de Gramenet
Tel. 93 385 71 42
www.gramenet.cat/museutorreballdovina

EXPOSICIÓ:

«Santa Coloma: la muntanya, el riu»
Exposició permanent del Museu entorn de la història de Santa Coloma de Gramemet, des del període ibèric fins a l’inici del segle XX.

ACTIVITATS:

A les 21.15, 22.30 i 23.45 h
Visita guiada teatralitzada El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina
El senyor Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa 100 anys, us ensenyarà casa seva i us farà reviure el descobriment del poblat ibèric Puig Castellar -situat en uns terrenys de la seva propietat- i les seves estades a Santa Coloma durant l’estiu. La família Sagarra va llegar a Santa Coloma una empremta indeleble, de vegades en forma de noms de carrers, de places o d’equipaments, i d’altres en esperit i herència creativa gràcies a les seves estades durant els estius del primer terç del segle passat. Ferran de Sagarra va participar en el descobriment del poblat ibèric, mentre que Ignasi de Sagarra, ornitòleg, va estudiar els ocells del poble. Va ser, però, Josep Maria de Sagarra, un dels principals escriptors catalans de tots els temps, qui va deixar per a la posteritat el record de la relació de la família amb Santa Coloma. Les vivències, les emocions i el descobriment de la natura del jove Sagarra van quedar reflectits en un capítol de les seves memòries.
Durada: 35 min

A les 22 h
Concert-exhibició Nit de swing
Concert per escoltar i/o ballar a càrrec del trio de Marc Martin (piano), Jordi Pallarés (bateria) i Juan Pastor (contrabaix). Són tres joves talents sortits de l’Esmuc, Liceu i Taller de Músics, amb una gran experiència en escenaris de diferents festivals de jazz internacional. Després de tres anys de concerts i moltes hores a l’esquena, el 2016 treuen el seu primer disc com a trio Roaming, basat en composicions de Marc Martin. Durant els darrers anys el trio ha treballat sovint amb lindyhoppers en diferents zones de Catalunya i amb diferents formacions amb reconegudes cantants com Eva Fernàndez, Rita Payés, Andrea Motis o Magalí Datzira, entre altres. Demostren en cada concert una forta complicitat entre ells, on ressalta el bon swing i una gran imaginació improvisativa pròpia del jazz que de segur us sorprendrà.
Durada: 2 h

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Santa Coloma) i L9 (Can Peixauet).
Bus: 42, B14, B19, B20, B27, B30, B80, N6, N8 i N9.