Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Torre Balldovina

Pl. Pau Casals, s/n
08922 Santa Coloma de Gramenet
Tel. 93 385 71 42
www.gramenet.cat/museu

EXPOSICIONS:

“Santa Coloma de Gramenet: la muntanya, el riu”
Exposició permanent del museu entorn de la història de Santa Coloma de Gramenet, des del període ibèric fins a l’inici del segle XX, a partir dels dos elements físics bàsics del terme: el puig Castellar i el Besòs.

Miguel Hernández, poeta del poble
Miguel Hernández (1910-1942) és conegut sobretot per la seva poesia. Vinculat per afinitat a la generació del 27, la trajectòria vital i l’extens llegat literari –malgrat la seva curta vida– són símbol de la dignitat i del gran esforç creatiu d’aquest jove poeta i dramaturg. La mostra també ret homenatge al Miguel que va defensar les llibertats democràtiques i el govern de la República, participant activament a les trinxeres i treballant culturalment al front. Acabada la guerra, va ser detingut i empresonat fins que va morir, als 31 anys. Exposició comissariada per l’investigador Ángel Sody.

ACTIVITATS:

A les 21 i 23 h
Visita guiada teatralitzada El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina
El senyor Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa 100 anys, t’ensenyarà casa seva i et farà reviure el descobriment del poblat ibèric Puig Castellar. La família Sagarra va llegar a Santa Coloma una empremta indeleble, en esperit i herència creativa. Ferran va participar en el descobriment del poblat ibèric, mentre que Ignasi, ornitòleg, va estudiar els ocells del poble. Va ser, però, Josep Maria de Sagarra, un dels principals escriptors catalans de tots els temps, qui va deixar per a la posteritat el record de la relació de la família amb Santa Coloma.
Durada: 40 min

A les 22.00 h
Concert amb Takeuchi Quartet
Quatre músics de distintes procedències i gran experiència en diferents camps musicals, s’uneixen en aquest projecte per sumar-ne les essències i destilar-ne un nou resultat. Un espectacle càlid, intens i aromàtic, on conviuen l’Atlàntic i el Mediterrani en una fusió rica en matisos. Maya Takeuchi, veu; Antonio Mazzei, piano; Joan Rectoret, baix elèctric, i Marc Vila, bateria i percussió.
Durada: 1 h

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Santa Coloma) i L9 (Can Peixauet).
Bus: 42, B14, B15, B18, B19, B20, B27, B30, B80 i B84.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU TORRE BALLDOVINA 41.446948, 2.209324 Museu Torre Balldovina Pl. Pau Casals, s/n 08922 Santa Coloma de Gramenet www.gramenet.cat/museu