Light Leaks

2019

Artistes

Hashtags
#lightleaks

Pati de Can Framis

Carrer de Roc Boronat, 116-126

Autor:
Kyle McDonald i Jonas Jongejan

La bola de miralls, una tecnologia d’il·luminació emblemàtica que s’ha utilitzat a les discoteques des de la dècada de 1920, esdevé una nova forma d’eina visual que pot transformar la nostra percepció de l’espai. Els artistes de programació Kyle McDonald i Jonas Jongejan combinen tota una sèrie de projectors, un sistema de visió per ordenador i 180 quilos de boles de miralls amb les quals creen una sofisticada coreografia de reflexos. 

Quan entrem en l’espai, ens trobem sota una brillant escultura de boles de miralls que immediatament requereix tota la nostra atenció. A poc a poc, comencem a prestar atenció als múltiples reflexos que cobreixen totes les superfícies i que adopten patrons diversos i s’organitzen en tota una varietat de disposicions i geometries. Amb cada patró, transformen l’entorn per fer-ne un espai de vegades adient per meditar i de vegades inquietant.

Light Leaks s’ha exposat a nombrosos països en els darrers cinc anys amb diverses disposicions, sempre diferents. Aquí es presenta per primera vegada a l’exterior en una versió nova i ambiciosa.

Kyle McDonald (EUA) és un artista que treballa amb la programació; construeix eines que permeten als artistes emprar nous algoritmes de formes creatives. 

Jonas Jongejan (Dinamarca) treballa com a tecnòleg creatiu a Google Creative Lab.