Data Heartbreak

2022

Artistes

Hashtags
#dataheartbreak

Disseny Hub Barcelona. Sala A.1

C. Àvila, 173

Autor:
Domestic Data Streamers

Cada segon s’envien 6.000 tuits, més de 740.000 missatges de WhatsApp i es fan 694 publicacions d'Instagram. Davant aquest allau d’informació, els últims estudis sobre la capacitat de concentració humana diuen que ara mateix està en uns 8 segons i es redueix any rere any. “Data Heartbreak”, creada específicament per al Llum BCN 2022, és una exploració lumínica sobre la intoxicació, l’apatia i la importància de les dades.

 Inspirada en les reflexions d’Aldous Huxley que predeien una veritat eclipsada per un mar d’irrellevància, Domestic Data Streamers proposa un recorregut experiencial on la desinformació es converteix en el llum que ens il·lumina.

Domestic Data Streamers

Domestic Data Streamers és un equip de tecnòlegs, periodistes i dissenyadors de Barcelona que s’han proposat el repte de captar i transformar dades crues a partir de sistemes interactius i experiències. Amb un ampli bagatge en mitjans digitals i disseny d'interacció, juguen entre els límits de l'art, la ciència i la sociologia per apropar-se al món de les dades amb un enfocament més humà.

L’equip va ser format el 2013 i des d’ençà ha estat creant instal·lacions per a diversos museus i institucions tant en l’àmbit nacional com internacional, d'entre els quals destaquen les Nacions Unides, TED Talk o l'Acadèmia Californiana de les Ciències.

 

Aquesta instal·lació lumínica no és recomanable per a persones amb problemes d'epilepsia o sensibilitat visual.