Serres

2022

Artistes

Hashtags
#bcnllumhimalaya

Jardins de Miquel Martí i Pol de Can Framis

C. Sancho de Àvila, 154

Autor:
cabosanroque

Serres”, una instal·lació creada especialment per als jardins de Miquel Martí i Pol, és un diàleg entre una retícula ortogonal de llum i una topografia translúcida en moviment entre l’artifici i la natura, entre el ser i el representar.

Una serralada translúcida es mou lentament entre la vegetació, com si es pogués percebre el temps geològic, la respiració de les muntanyes i el crepitar de les superfícies tectòniques. Les carenes segueixen una coreografia organitzada per llunes que bateguen entre la boira. Unes serres nevades que funcionen com una gran pantalla que il·lumina els arbres, una topografia en moviment feta amb diferents materials translúcids que pinten tots els blancs de la neu.

cabosanroque

El duo d’artistes sonors Cabosanroque va néixer d'un nombrós col·lectiu musical format a Barcelona l'any 2001. A cavall de les arts plàstiques i escèniques, i la música experimental, el seu treball gira al voltant de les capacitats performatives de la màquina, l’objecte i el so. Des del 2015 són artistes residents a la Fundació Lluís Coromina, a Banyoles.

cabosanroque són Laia Torrents (1976), llicenciada en Enginyeria Superior Industrial per la UPC i estudis superiors de Composició, Harmonia i Arranjaments al Taller de Músics, i Roger Aixut (1975), llicenciat en Arquitectura per la UPC. Són autors de diversos espectacles i obres escèniques com ara Dimonis (2019-2020), Gallos de pelea (2019), RRR (2018), o No em va fer Joan Brossa (2016), que han estat representades a diverses ciutats europees, com ara Tolosa, Berlín, Madrid o Glasgow.