Another Moon

2023

Artistes

Hashtags
#moon
#solar
#sky
#energy
#laser
#hologram

Parc del Centre del Poblenou - Espai Sardana - av. Diagonal, 130

Consulteu els horaris específics de l'obra a Recomanacions.

Autor:
Kimchi and Chips

Another Moon, del col·lectiu sud-coreà Kimchi and Chips, farà aparèixer al cel de Barcelona una segona lluna, un satèl·lit que respon a un espectacular artifici tecnològic i que és climàticament conscient. Aquesta lluna és el resultat de l’encreuament d’uns potents raigs làser projectats contra el cel nocturn per crear una forma tridimensional que es podrà albirar fins a un kilòmetre de distància. Els raigs s’alimenten de bateries solars. Igual que la Lluna es fa visible gràcies a la llum reflectida del nostre Sol, aquesta segona lluna és possible gràcies a l’energia solar acumulada durant el dia i alliberada a la nit, una energia finita i efímera per despertar la consciència de la nostra dependència de fonts d’energia que provenen de combustibles fòssils. Another Moon és la culminació del projecte artístic “Drawing in the Air”, iniciat fa sis anys com una sèrie d’instal·lacions que combinen la teoria de la relativitat, la filosofia budista i el dilema contemporani entre imatge i realitat.

Els artistes volen agrair el suport de RAG Stiftung, Arts Council of Korea, LaserAnimation Sollinger, Korean Culture Center i Korean Arts Management Service.

Kimchi and Chips és un col·lectiu artístic establert a Seül i fundat el 2009 pel sud-coreà Mimi Son i l’anglès Elliot Woods. La seva pràctica creativa es fonamenta en el reconeixement que les arts, les ciències i la filosofia no són disciplines llunyanes que s’hagin d’unir, sinó que actuen com a mapes alternatius sobre el mateix territori, i que emprar aquests mapes en tàndem permet navegar pel territori amb més facilitat. El seu treball s’ha presentat al National Museum of Contemporary Art de Seül, el ZKM Center for Art and Media de Karlsruhe, la Somerset House de Londres, els SXSW Conference and Festivals d’Austin, l’Ars Electronica Festival de Linz, l’Asia Culture Center de Gwangju, el Zeche Zollverein d’Essen i el festival Resonate de Rosmalen. Han estat guardonats amb premis i distincions per l’Ars Electronica, per la Media Architecture Biennale, per Creative Applications i per la revista digital especialitzada Darc Magazine.