Designova

2023

OFF Llum

Hashtags
#DissenyHub
#Designova
#ArtecStudio
#mauricigines

Disseny Hub Barcelona - Pl. de les Glòries Catalanes, 37

Autor:
Maurici Ginés / Artec Studio

Designova és una instal·lació lumínica que transmet sensació de futur, d’allò desitjat, de quelcom nou, viu, energia positiva en moviment continu sobre nostre amb canvis cromàtics.

Nova es com es denominen els nous estels creats per un esdeveniment astronòmic generat entre uns altres dos estels; fet també conegut com supernova, quan es produeix una explosió estel·lar més lluminosa. Designova vol que et sentis a prop de la creació d'un estel, per viure una sensació atemporal, i portar-te a una immersió de llum estel·lar dinàmica.

Designova és una instal·lació lumínica penjada al vestíbul del Disseny Hub Barcelona, està construïda amb policarbonat cel·lular, filtre dicroic, alumini i llums LED, materials reciclables o reutilitzables. Està formada per una seqüència de nou elements separats entre ells a 80 cm, lleugers, de 30 quilos de pes aproximat cadascun, i en total la peça ocupa un espai de 4 x 4 x 8 metres. 

Maurici Ginés és fundador i director creatiu d'Artec Studio, un estudi internacional amb 25 anys de trajectòria, que utilitza la llum com a element principal per dissenyar projectes d'il·luminació arquitectònica i lluminàries, i crear instal·lacions artístiques des de les seves oficines a Barcelona, Mèxic ciutat, Madrid i Nova York. 

Els seus projectes es basen en la creació de noves percepcions i benestar. Experiències sensorials interactives, identitats de llum i obres de light art que motiven la interacció entre individus i idees col·lectives, explorant la sinergia entre el disseny, l'art i les persones, amb la llum com a mitjà.