soc cos

2023

Escoles

Hashtags
#soccos
#ESDAPC

Interior illa c. Almogàvers, 119-123

Autor:
ESDAPC - Campus Llotja

Cada temps i cada societat tenen les seves disfuncions específiques dominants. En una societat narcisista i hiperconnectada com la nostra hi proliferen els trastorns causats per la imposició de certs models estètics. El projecte de l’ESDAP Catalunya – Campus Llotja es fixa, precisament, en la dismòrfia (la percepció condicionada de la pròpia imatge física) per crear un sistema hologràfic que projecta i visualitza, en temps real, la naturalesa única i no normativa dels nostres cossos. És un reflex que dona veu a la diversitat tot obrint l’oportunitat d’interactuar amb la representació en gran format i tridimensional d’un cos i modificar-lo segons la voluntat i el desig de cadascuna de les persones visitants.

És un experiment en viu per deslliurar-se de la dictadura de la imatge idealitzada i aprofitar les eines de la tecnologia més sofisticada per a un acte de rebel·lia davant la imposició dels filtres uniformadors. És un gest d’alliberament per deixar de sentir insatisfacció i vergonya per la naturalesa única dels cossos.

ALUMNES: Anna Anell, Antoni Lluís Xamena, Ariadna Palmer, Berta Spotorno, Carlota Canal, Celia Gordillo, Ilham Ed-draoui Hakim, Isaac Simón, Laia Roig, Laura Hortúa, Mar Santacreu, Marc Pérez, Mónica Palazón, Nayara Pérez, Ona Vendrell, Paola Martínez, Sergi Torres i Víctor Martín

TUTORS/ES: Rafel Oliva i Laura Aragón

COL·LABORADORS/ES: Llotja, escola d'art i disseny. Espai de forja, amb l'ajut del professor Amós Pérez i el centre de l'escola Llotja de Sant Andreu.