BEING GIANTS / SER GEGANTS

2024

Artistes

Hashtags
#BEING_GIANTS

Façana Disseny Hub Barcelona - Pl. Santiago Pey

Autor:
Caroline Robert i Vincent Morisset (Studio AATOAA)

BEING GIANTS / SER GEGANTS és un mural interactiu. És una invitació a aparèixer en uns dibuixos monumentals que celebren l’ús de la imaginació i de la intuïció quan ens trobem limitacions. Els rostres de les persones participants es transmeten en directe i es converteixen en part d’unes escenes fugaces. El Museu del Disseny és el llenç sobre el qual s’apleguen amistats, familiars i persones desconegudes per personificar el lloc que ocupa la gent dins la ciutat. Aquesta projecció participativa ens parla de les trobades casuals, dels intercanvis i del poder del context. Les imatges en directe sense editar i les expressions espontànies de les persones participants omplen de vida aquestes escenes contemplatives en les quals el temps s’atura. Fusionar les identitats individuals i fer-ne art a gran escala afegeix al mural una dimensió de connexió personal que el transforma en una obra d’art col·lectiva i participativa, que alhora serveix per trencar el gel en les interaccions de la vida real. En incloure membres del públic en les composicions, invoquem tota una sèrie de vocabularis: l’escultura renaixentista, la novel·la gràfica, la pintura romàntica de gran format, el simbolisme, aquelles figures kitsch de cartró per fer-se fotos posant-hi el cap o els filtres per a aficionats de Snap Filters. Són escenes dissenyades per reproduir la complexitat del nostre món, on caminar plegats pot ser tant una desfilada festiva com una protesta solidària. 

Obra de Caroline Robert i Vincent Morisset (AATOAA Studio). Codi de Nicolas S. Roy i Hugues Bruyère. Música de Philippe Lambert.

Vincent Morisset i Caroline Robert, de l’estudi AATOAA de Montreal, són coneguts per unes obres que combinen artesania i tecnologia. En cadascun dels seus projectes, es convida els i les visitants a convertir-se en participants. Aquestes experiències posen en perspectiva la nostra relació amb les altres persones i la manera com mirem el món que ens envolta. El seu món sorprenent es materialitza en formes diverses (vídeos interactius, instal·lacions en espais públics, realitat estesa, art en xarxa). Han col·laborat artísticament amb Arcade Fire, Skrillex i Sigur Rós. Les seves creacions s’han presentat a la Biennal de Venècia, OFFF, Sundance, SXSW i al Japan Media Arts Festival. Han rebut un premi Emmy, un Grammy i diversos Webbys.