Structures of Being

2024

Altres col·laboracions

Hashtags
#structures_of_being

Casa Batlló - Pg. de Gràcia, 43

Autor:
Sofía Crespo

La Casa Batlló, fidel al seu propòsit de portar el llegat de Gaudí al futur, torna a convidar un artista digital a fer un mapatge sobre la seva façana inspirant-se en l’univers creatiu de l’edifici. L’artista triada, Sofía Crespo, és pionera a unir biologia i intel·ligència artificial en obra gràfica i audiovisual. El seu projecte es titula Structures of Being i presenta la natura com un procés evolutiu d’una creativitat infinita i ens mostra com va inspirar Gaudí. A través del seu microscopi personal, l’artista ens regala un viatge contemplatiu per l’evolució de la vida submergint-nos en materials, éssers i fenòmens naturals presents en la Casa Batlló, en una simfonia harmoniosa que convida l’espectador a sentir la profunda bellesa de l’existència.

El mapatge inclou la música creada per Robert M. Thomas, reconegut compositor generatiu. Hi participen intèrprets locals, com l’organista Juan de la Rubia i el quartet de corda Cosmos. 

Es projectarà sobre la façana de la Casa Batlló de manera gratuïta el 27 de gener a partir de les 21.00 h i el 28 de gener a partir de les 19.00 h i s'oferiran sessions cada mitja hora fins a les 22.30 h. També es podrà seguir en directe des del web de l'entitat.

Sofía Crespo és una artista visual argentina, pionera a explorar la vida orgànica i la seva evolució mitjançant la intel·ligència artificial. La seva obra ha estat exhibida en institucions com la Kunstverein Hannover (Alemanya) i el Fotomuseum Winterthur (Suïssa), i en espais públics com Times Square. Crespo ha rebut múltiples guardons, com el Falling Walls - Art & Science (2022) i l’AI Newcomer Award, i ha impartit conferències per a institucions com el MIT i la Societat d’Intel·ligència Artificial d’Oxford. Actualment forma part del duo artístic Entangled Others.