Activitats Petit Mercat de Mercats 2025

Al Petit Mercat de Mercats d'enguany trobareu una programació variada que combina gastronomia, activitats familiars i concerts de música.

  • Activitats Gastronòmiques: Els showcookings d'alta gastronomia i les demostracions culinàries seran protagonistes a l'Aula. A més, el Petit Mercat de Mercats s’emmarca dins del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement que per primera vegada s’ha donat a una regió europea. En aquest context, l’Aula serà l’escenari on s’inaugurarà el cicle de cuina catalana Mercats de Forquilla, que se celebrarà tot l’any amb restauradors guanyadors dels Premis Barcelona Restauració.
  • Activitats Familiars i Infantils: Els infants tindran també el seu espai, on podran jugar i aprendre
  • Concerts de Música: La música serà un element central durant tota la fira. Els visitants podran gaudir de concerts en directe i sessions de DJ que ompliran l’ambient de ritme i diversió, amb una gran varietat d'estils per a tots els gustos.

Aula

divendres, 16 de maig

11:00 - 11:45 h

Xerrada Menja bé i viu millor

Institut dels Aliments

Institut dels aliments de Mercabarna

 

12:30 - 13:30 h

Showcooking d'alta gastronomia: Elena Cerezo, del Restaurant Angle

Alta gastronomia amb espàrrecs, yuzu i parmesà

Elena Cerezo

Elena Cerezo és la xef executiva del restaurant Angle Barcelona, situat a l’Hotel Cram, dirigit pel xef Jordi Cruz i distingit amb una estrella Michelin. Amb una trajectòria sòlida en la cuina d’autor, Cerezo destaca per la seva aposta per una gastronomia contemporània que combina tècnica, elegància i respecte pel producte de temporada. La seva cuina es caracteritza per plats refinats i creatius, com el llom de cérvol amb remolatxa o la vieira amb vainilla, que reflecteixen la seva habilitat per equilibrar sabors contrastats i textures delicades.

Aquesta filosofia es reflecteix en la seva participació al Petit Mercat de Mercats, on oferirà un showcooking amb la recepta “Espàrrec, yuzu i parmesà”, una proposta que exemplifica la seva capacitat per combinar ingredients de proximitat amb tècniques innovadores.

Reserva la teva plaça

 

 

14:00 - 15:00 h

Taller de tastos de cervesa DAMM

Damm

Cervesa amb gust Mediterrani amb Estrella Damm

 

16:30 - 17:30 h

Taller de pizzes saludables amb Broccopizza

Cuina saludable amb base de verdures

Brocopizza

Broccopizza és una innovadora proposta gastronòmica nascuda a Barcelona que transforma la manera de menjar pizza. Apostant per una alimentació saludable, elaboren bases de pizza amb un 52% de bròcoli o coliflor, barrejades amb farina d’arròs, aconseguint una alternativa sense gluten, rica en fibra i vitamines, i amb menys carbohidrats. Durant el taller, descobriràs com preparar pizzes delicioses i creatives a partir d’aquestes bases vegetals, ideals per a tota la família. Una activitat que combina gust, nutrició i diversió!

Reserva la teva plaça

 

18:00 - 19:00 h

Col.loqui de la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona

Guia 2025 de la Restauració

amb Eva Ballarin, Carles Gaig, Josep Lluís Clotet i Sergio Gil

 

19:30 - 20:30 h

Taller Sabor i equilibri amb Royal Bliss

Royal Bliss

Elaboració de combinats

 

 

dissabte, 17 de maig

12:00 - 13:00 h

Showcooking d'alta gastronomia: Paco Méndez del Restaurant COME

COME és un acrònim.

Paco Méndez

Paco Méndez és el xef i ànima creativa del restaurant COME, al barri de Sant Antoni de Barcelona, guardonat amb una estrella Michelin. Després d’anys treballant al costat de mestres com Albert Adrià i consolidant la seva trajectòria amb el reconegut Hoja Santa, Méndez ha creat el seu propi projecte gastronòmic, on reinterpretar la cuina mexicana des d’una mirada contemporània i creativa és molt més que una declaració d’intencions: és el cor del seu treball.

A COME, la seva cuina fusiona les arrels mexicanes amb tècniques d’alta cuina i productes de proximitat, creant una experiència innovadora, emocionant i elegant. La seva proposta no només sorprèn per l’execució impecable, sinó també per la narrativa que acompanya cada plat, com ara la gordita de botifarra catalana o el buñuelo en forma d’estrella.

A la seva participació al Petit Mercat de Mercats, el xef oferirà la ponència “COME és un acrònim”, i elaborarà tres plats que reflecteixen la seva visió: ensalada César, aspic d’espàrrec blanc i milfulls de mango. Una oportunitat única per descobrir el seu talent i el seu vincle amb una cuina mexicana sense fronteres.

Reserva la teva plaça

 

13:30 - 14:30 h

Tallers Infantil d’hamburguesses saludables

Gremi de Carnissers de Barcelona

Taller d'Hamburgueses

Parlarem sobre la carn, el benestar animal i el producte de proximitat, la importància per la salut d’una dieta sana i equilibrada on la carn té el seu paper i fomentem la Dieta Mediterrània, SOM EL QUE MENGEM!!

Posteriorment, els nens i nenes crearan la seva hamburguesa.

Cada participant s’endurà la seva hamburguesa i la podrà cuinar a les barbacoes. Bon profit !!!

Adreçat a nens i nenes a partir de 5 anys.

Reserva la teva plaça

 

18:00 - 19:00 h

Showcooking Mercats de Forquilla: Cuina marinera del port al plat

Juanba Agreda. Restaurant Terraza Martínez.

Respectar el producte i confiar en el proveïdor de qualitat

Terraza Martínez

Juan Bautista Agreda, conegut com a Juanba Agreda, és el director gastronòmic de Terraza Martínez, un emblemàtic restaurant situat a Montjuïc, Barcelona. Amb una trajectòria destacada, ha col·laborat amb xefs de renom com Dani García, Quique Dacosta i Paco Roncero. La seva cuina es caracteritza per una aposta decidida pel producte de qualitat i una elaboració sense artificis, centrada en els sabors autèntics.

Terraza Martínez és reconeguda per la seva excel·lència en arrossos i plats a la brasa, oferint una experiència culinària única amb vistes espectaculars sobre el port de Barcelona. El restaurant ha evolucionat des dels seus inicis com a xiringuito fins a convertir-se en una referència gastronòmica de la ciutat, mantenint sempre l'essència i l'ànima que el caracteritzen.

A la seva participació al Petit Mercat de Mercats, Juanba Agreda oferirà una demostració culinària que reflectirà la seva filosofia de cuina honesta i centrada en el producte, apropant als assistents a l'essència de Terraza Martínez.

Reserva la teva plaça

 

19:30 - 20:30 h

Galetes saludables sense gluten i veganes

Lorena Salas

by Lorena de Dates and Avocados

Reserva la teva plaça

 

Escenari

divendres, 16 de maig

12:15 - 15:30 h

DJs PINCHADISCOS feat JORDIO

Jordi O

 

15:15 - 17:15 h

DJ PINCHADISCOS feat SR. MONK

Sr Monk

 

17:30 - 18:15 h

Conta-contes

L’armariet dels colors per Santi Rovira

Santi Rovira

 

18:15 - 18:45 h

DJ PINCHADISCOS feat SR. MONK

Sr Monk

 

19:00 - 20:00 h

Concert: L4 Band

L4 Band

 

20:15 - 21:45 h

DJ Queen Yasmeen

DJ Queen Yasmine

 

dissabte, 17 de maig

12:00 - 12:45 h

Conta-contes

Contes dins d’una ampolla per Santi Rovira

Santi Rovira

 

13:00 - 14:00 h

Concert: Lalo Harris

by Cinzano

Lalo Harris

 

14:15 - 15:45 h

DJ Funk a Feira

Funk a Feira

 

16:00 - 16:45 h

Conta-contes

Cuinetes netes, sanes i polides per Santi Rovira

Santi Rovira

 

17:00 - 18:45 h

DJs Yasmina Karrum

Yasmina Karrum

 

19:00 - 20:00 h

Concert: L4 Band

L4 Band

 

20:15 - 21:45 h

DJs Huezoh B2B The Get Down