Activitats Petit Mercat de Mercats 2025
Al Petit Mercat de Mercats d'enguany trobareu una programació variada que combina gastronomia, activitats familiars i concerts de música.
- Activitats Gastronòmiques: Els showcookings d'alta gastronomia i les demostracions culinàries seran protagonistes a l'Aula. A més, el Petit Mercat de Mercats s’emmarca dins del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement que per primera vegada s’ha donat a una regió europea. En aquest context, l’Aula serà l’escenari on s’inaugurarà el cicle de cuina catalana Mercats de Forquilla, que se celebrarà tot l’any amb restauradors guanyadors dels Premis Barcelona Restauració.
- Activitats Familiars i Infantils: Els infants tindran també el seu espai, on podran jugar i aprendre
- Concerts de Música: La música serà un element central durant tota la fira. Els visitants podran gaudir de concerts en directe i sessions de DJ que ompliran l’ambient de ritme i diversió, amb una gran varietat d'estils per a tots els gustos.
Aula
divendres, 16 de maig
11:00 - 11:45 h
Xerrada Menja bé i viu millor
Institut dels aliments de Mercabarna
12:30 - 13:30 h
Showcooking d'alta gastronomia: Elena Cerezo, del Restaurant Angle
Alta gastronomia amb espàrrecs, yuzu i parmesà
Elena Cerezo és la xef executiva del restaurant Angle Barcelona, situat a l’Hotel Cram, dirigit pel xef Jordi Cruz i distingit amb una estrella Michelin. Amb una trajectòria sòlida en la cuina d’autor, Cerezo destaca per la seva aposta per una gastronomia contemporània que combina tècnica, elegància i respecte pel producte de temporada. La seva cuina es caracteritza per plats refinats i creatius, com el llom de cérvol amb remolatxa o la vieira amb vainilla, que reflecteixen la seva habilitat per equilibrar sabors contrastats i textures delicades.
Aquesta filosofia es reflecteix en la seva participació al Petit Mercat de Mercats, on oferirà un showcooking amb la recepta “Espàrrec, yuzu i parmesà”, una proposta que exemplifica la seva capacitat per combinar ingredients de proximitat amb tècniques innovadores.
14:00 - 15:00 h
Taller de tastos de cervesa DAMM
Cervesa amb gust Mediterrani amb Estrella Damm
16:30 - 17:30 h
Taller de pizzes saludables amb Broccopizza
Cuina saludable amb base de verdures
Broccopizza és una innovadora proposta gastronòmica nascuda a Barcelona que transforma la manera de menjar pizza. Apostant per una alimentació saludable, elaboren bases de pizza amb un 52% de bròcoli o coliflor, barrejades amb farina d’arròs, aconseguint una alternativa sense gluten, rica en fibra i vitamines, i amb menys carbohidrats. Durant el taller, descobriràs com preparar pizzes delicioses i creatives a partir d’aquestes bases vegetals, ideals per a tota la família. Una activitat que combina gust, nutrició i diversió!
18:00 - 19:00 h
Col.loqui de la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona
amb Eva Ballarin, Carles Gaig, Josep Lluís Clotet i Sergio Gil
19:30 - 20:30 h
Taller Sabor i equilibri amb Royal Bliss
Elaboració de combinats
dissabte, 17 de maig
12:00 - 13:00 h
Showcooking d'alta gastronomia: Paco Méndez del Restaurant COME
COME és un acrònim.
Paco Méndez és el xef i ànima creativa del restaurant COME, al barri de Sant Antoni de Barcelona, guardonat amb una estrella Michelin. Després d’anys treballant al costat de mestres com Albert Adrià i consolidant la seva trajectòria amb el reconegut Hoja Santa, Méndez ha creat el seu propi projecte gastronòmic, on reinterpretar la cuina mexicana des d’una mirada contemporània i creativa és molt més que una declaració d’intencions: és el cor del seu treball.
A COME, la seva cuina fusiona les arrels mexicanes amb tècniques d’alta cuina i productes de proximitat, creant una experiència innovadora, emocionant i elegant. La seva proposta no només sorprèn per l’execució impecable, sinó també per la narrativa que acompanya cada plat, com ara la gordita de botifarra catalana o el buñuelo en forma d’estrella.
A la seva participació al Petit Mercat de Mercats, el xef oferirà la ponència “COME és un acrònim”, i elaborarà tres plats que reflecteixen la seva visió: ensalada César, aspic d’espàrrec blanc i milfulls de mango. Una oportunitat única per descobrir el seu talent i el seu vincle amb una cuina mexicana sense fronteres.
13:30 - 14:30 h
Tallers Infantil d’hamburguesses saludables
Gremi de Carnissers de Barcelona
Parlarem sobre la carn, el benestar animal i el producte de proximitat, la importància per la salut d’una dieta sana i equilibrada on la carn té el seu paper i fomentem la Dieta Mediterrània, SOM EL QUE MENGEM!!
Posteriorment, els nens i nenes crearan la seva hamburguesa.
Cada participant s’endurà la seva hamburguesa i la podrà cuinar a les barbacoes. Bon profit !!!
Adreçat a nens i nenes a partir de 5 anys.
18:00 - 19:00 h
Showcooking Mercats de Forquilla: Cuina marinera del port al plat
Juanba Agreda. Restaurant Terraza Martínez.
Respectar el producte i confiar en el proveïdor de qualitat
Juan Bautista Agreda, conegut com a Juanba Agreda, és el director gastronòmic de Terraza Martínez, un emblemàtic restaurant situat a Montjuïc, Barcelona. Amb una trajectòria destacada, ha col·laborat amb xefs de renom com Dani García, Quique Dacosta i Paco Roncero. La seva cuina es caracteritza per una aposta decidida pel producte de qualitat i una elaboració sense artificis, centrada en els sabors autèntics.
Terraza Martínez és reconeguda per la seva excel·lència en arrossos i plats a la brasa, oferint una experiència culinària única amb vistes espectaculars sobre el port de Barcelona. El restaurant ha evolucionat des dels seus inicis com a xiringuito fins a convertir-se en una referència gastronòmica de la ciutat, mantenint sempre l'essència i l'ànima que el caracteritzen.
A la seva participació al Petit Mercat de Mercats, Juanba Agreda oferirà una demostració culinària que reflectirà la seva filosofia de cuina honesta i centrada en el producte, apropant als assistents a l'essència de Terraza Martínez.
19:30 - 20:30 h
Galetes saludables sense gluten i veganes
by Lorena de Dates and Avocados
Escenari
divendres, 16 de maig
12:15 - 15:30 h
DJs PINCHADISCOS feat JORDIO
15:15 - 17:15 h
DJ PINCHADISCOS feat SR. MONK
17:30 - 18:15 h
Conta-contes
L’armariet dels colors per Santi Rovira
18:15 - 18:45 h
DJ PINCHADISCOS feat SR. MONK
19:00 - 20:00 h
Concert: L4 Band
20:15 - 21:45 h
DJ Queen Yasmeen
dissabte, 17 de maig
12:00 - 12:45 h
Conta-contes
Contes dins d’una ampolla per Santi Rovira
13:00 - 14:00 h
Concert: Lalo Harris
by Cinzano
14:15 - 15:45 h
DJ Funk a Feira
16:00 - 16:45 h
Conta-contes
Cuinetes netes, sanes i polides per Santi Rovira
17:00 - 18:45 h
DJs Yasmina Karrum
19:00 - 20:00 h
Concert: L4 Band
20:15 - 21:45 h
DJs Huezoh B2B The Get Down