Aula de mercat 2022

Es comptarà amb diverses col·laboracions de xefs, prescriptors, i col·lectius que tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia alineada amb el concepte d’alimentació sostenible i saludable.

En aquest espai aprendrem receptes aplicant noves tècniques i productes, com reaprofitar els aliments, maridatges, còctels, històries  i receptes de mercat, de la mà de la periodista gastronòmica Carme Gasull.

divendres, 21 d’octubre

12:45 - 13:30 h

Presentació del llibre "Temps de Mercats II"

L’Aula de la fira acollirà la presentació del llibre “Temps de Mercat II”, escrit per la Carme Gasull i editat per l’IMMB i els Serveis Editorials de l’Ajuntament. Es tracta del segon llibre d’una sèrie de tres, que presenta receptes fàcils i saludables de producte de temporada que es poden comprar als mercats. El llibre es distribuirà gratuïtament per tots els mercats municipals.

 

15:15 - 16:15 h

Taula rodona "Llegir i menjar, un maridatge Dominical"

Parlarem de la relació entre la literatura i la gastronomia des del punt de vista del Mercat Dominical del Llibre. Un maridatge que ve de llarg. Llibres de cuina, novel·les, contes, poemes en els que la literatura n’és protagonista o un marc de fons. Parlarem també del col·leccionisme de llibres culinaris, de la tradició de la literatura gastronòmica, de la cuina al món del paper imprès i la cultura popular i de moltes coses més que sorgiran en una xerrada amb experts, llibreters i escriptors habituals del Mercat Dominical de Sant Antoni.

Participants: Leo Coyote: escriptor i client del Mercat Dominical. Jordi Pablo: artista conceptual. Docent a la UAB, a l'Escola Illa de Sabadell i a l'Escola Massana. Client del Mercat Dominical. Pablo Fernández Sopuerta, llibreter del Mercat Dominical. Fuensanta García, llibretera del Mercat Dominical

 

16:45 - 17:45 h

Taller de poke de salmó noruec

Seafood from Norway

 

20:00 - 20:45 h

Taller de cocktails

Royal Bliss

dissabte, 22 d’octubre

11:15 - 12:00 h

Showcooking d’aprofitament del pa.

L'espai Consum Responsable, referent de consum conscient a la ciutat de Barcelona, ofereix un showcooking de reaprofitament per fer front al malbaratament alimentari de pa com a element base de les nostres dietes. Cuinarem dues receptes: ‘ajo mulero’ i hamburgueses vegetals de dos colors arrebossades en farina de pa.

 

13:45 - 14:30 h

Showcooking de llegums i d’aprofitament

Anjalina Chugani

 

15.00 - 15:45 h

Taller de sushi de salmó noruec amb verdures en tempura

Seafood from Norway

 

17:30 - 18:15 h

Showcooking: Cuina de mercat

Xef Rafuel

 

18:45 - 19:45 h

Taller de sushi de salmó noruec amb alvocat i ceba torrada

Seafood from Norway

 

20:30 - 21:30 h

Degustació de cerveses

DAMM

diumenge, 23 d’octubre

11:30 - 12:30 h

Xerrada sobre el malbaratament alimentari

Banc dels Aliments

*amb el patrocini de TRAM

 

13:00 - 14:00 h

Taller de tints naturals

La Tintorista

 

14:30 - 15:15 h

Taller de sushi de salmó noruec amb cogombre i pastanaga

Seafood from Norway

 

16:00 - 16:30 h

Xerrada dieta mediterrània

La doctora Sara Castro és membre del Comitè Científic de la Fundació Dieta Mediterrània i membre dels equips de la Fundació Bosch i Gimpera i de la Universitat de Barcelona-Hospital Clínic de Barcelona.

 

17:00 - 17:45 h

Coneixes el cafè d'especialitat? Degustació

Incapto

 

18:15 - 19:15 h

Degustació de vins catalans

Institut Català de la vinya i el vi