Copsar la realitat

Cámeres de fotografia antigues. Objectes a la venda als Encants de Barcelona. © Rafael Vargas

Poques capitals del món poden presumir d'haver estat retratades amb tanta passió com Barcelona. La memòria col·lectiva d'aquesta ciutat està impregnada de milers d'imatges que revelen la fascinació que històricament li ha professat la fotografia. Però, ha estat aquest un amor correspost? Ha tractat Barcelona de la mateixa manera els seus fotògrafs? En el nostre debat, algunes veus especialistes parlen de les llums i ombres d'aquesta relació.

La imatge també és protagonista en l'entrevista a Alba Sotorra, directora de cinema documental, que amb la seva obra busca mostrar “les altres realitats” que viuen dones i homes a països com Turquia o Síria. Sotorra recull testimonis que aporten un discurs diferent del que acostumem a sentir a Occident i ens desvetlla la realitat allunyada d'estereotips i prejudicis.

I en l'apartat de llibres, tres visions més. A Encants i miralls de Barcelona, Rafael Vargas i Victòria Bermejo fan un viatge sentimental per la ciutat a través dels objectes d’aquest particular ‘mercat de puces’. Josep Maria Ripoll presenta una antologia d'articles del periodista musical Claudi Montañá. I a Joan Perucho i les edicions pop. L'aventura de Tàber, Julià Guillamon ens descobreix l'escriptor en la seva faceta menys coneguda d’editor d’avantguarda.

Del número

Barcelona Metròpolis 117 - Afrontar l'emergència climàtica

N117 - gen. 21 Índex

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis