Defensar la cultura

Teatre Grec © Edu Bayer / Ajuntament de Barcelona

Quin futur li espera a la cultura després de la covid-19? En el debat que es presenta en aquest número, les opinions coincideixen en recordar que els problemes de la cultura venen de lluny i que la crisi sanitària no ha fet més que evidenciar-los. Formats digitals, públic local i noves fórmules econòmiques són algunes de les solucions, encara que la premissa és clara: cal defensar la cultura.

A l’entrevista, Laura Huerga ens parla del catàleg de la seva editorial Raig Verd, que aposta per la diversitat cultural i lingüística i es compromet amb els drets humans. L’editora creu que només el vincle entre lectors i llibreters podrà aconseguir que el sector editorial sobrevisqui a la crisi.

Destaquem, a més, tres publicacions d’àmbits molt diferents: Barcelona. Fotògrafes / Fotógrafas, d’Isabel Segura, el primer llibre que recull la història de la ciutat a través de la mirada de les dones, concretament de 21 fotògrafes; Cuando la riqueza se codeaba con el hambre, de Paco Villar, una impressionant crònica que revela les llums i ombres d’una Barcelona que en els anys 40 i 50 no volia dormir; i La tradición cosmopolita. Un noble e imperfecto ideal, de Martha Nussbaum, un acostament filosòfic al concepte de dignitat a partir del mite del “ciutadà del món”.

Del número

N116 - oct. 20 Índex

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis