Inici‘El mecànic i la ballarina’, un curtmetratge de Xavier

‘El mecànic i la ballarina’, un curtmetratge de Xavier

Amb motiu de la reobertura de la Sala de els diversions, l’artista francès Xavier (Xavier Vilató) ha dissenyat un projecte audiovisual inspirat en els autòmats. Aquest es composa de dos curtmetratges, un en clau documental i l’altre de ficció.

Màgia mecànica és la peça audiovisual que acompanya in situ la col·lecció d’autòmats de la sala i que permet veure com aquests es mouen i escoltar la seva música tan característica.

Per altra banda, El mecànic i la ballarina, protagonitzat per Numa Vilató i Valentine Villenet, a través del gènere de la pantomima posa en escena la història d’una ballarina autòmat i el seu mecànic.

Aquest curtmetratge està disponible al canal Youtube del Museu Frederic Marès des del passat 24 de novembre, dia en que es va produir l’estrena en línia, acompanyada d’una trobada gravada amb el director i els actors, també disponible al mateix canal.

Quan les condicions sanitàries ho permetin, durem a terme l’estrena presencial del curtmetratge en pantalla gran al Pati del Museu.

 

Xavier ( Boulogne-Billancourt, França, 1958) és un artista francès molt vinculat a Barcelona, especialment al Museu Picasso i al Museu Frederic Marès, on al 2013 va portar a terme una exposició de la seva obra personal, titulada ‘La Graine d’Amour. Xavier visita el Museu Frederic Marès’. Aquesta va ser una proposta artística basada en un curtmetratge de ficció inspirat en el propi Museu. Aquest 2020, Xavier torna al Museu per participar en la nova presentació de la Sala de les diversions a través d’un doble projecte audiovisual, format per Màgia mecànica i El mecànic i la ballarina.

“Crec que el Museu i jo estàvem destinats a trobar-nos i a recórrer una part de camí junts, perquè el seu eclecticisme es correspon d’una manera meravellosa amb el meu.”

Xavier (La Graine d’Amour, 2013)

        Curtmetratge 'El mecànic i la ballarina'