Inici | Xarxa de Museus d'Art de Catalunya
139

Xarxa de Museus d'Art de Catalunya

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya és una organització constituïda el 16 d'octubre de 2014 que aglutina diversos museus amb l'objectiu de facilitar polítiques comunes de protecció, recerca i coneixement del patrimoni. També s'ocupa de la formació dels professionals i fa possible la realització de projectes conjunts entre tots els membres que la integren.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya, com a institució museística de referència del país, coordina aquesta xarxa temàtica que articula els museus d'art del territori en una estratègia comuna de col·laboració.

Les actuacions a dur a terme es definiran mitjançant programes que s'aprovaran anualment i que es regiran per una política unitària, tot respectant la diversitat de cadascun dels museus que composen la xarxa.

Aquests programes incidiran, entre d'altres, en les pràctiques professionals i les activitats i serveis; en la documentació i conservació de les col·leccions i en campanyes de difusió a través de les webs de les institucions signants, amb l'objectiu d'aconseguir entre tots els museus que conformen la Xarxa una major projecció social, científica i turística.

24 museus integren la Xarxa :

Per veure el web de la XMAC, cliqueu aqui