InicioOriol Vilapuig calca els relleus d'una pica baptismal de la col·lecció

Oriol Vilapuig calca els relleus d'una pica baptismal de la col·lecció

Oriol Vilapuig va presentar al març de 2020 al MNAC un projecte artístic sota el títol Son. Empremtes i figuracions a les Valls d'Àneu, a través del qual vol donar visibilitat, des del present, a un imaginari del segle XII esculpit en piques baptismals i d'oli molt característiques d'aquest territori.

L’artista treballa el relat a partir de la tècnica del frottage, un procediment que permet que les imatges apareguin per contacte, no per representació, donant així visibilitat als baixos relleus esculpits a les piques, que podem trobar en les esglésies disseminades pel territori. Aquests contenidors de pedra, datats entre el segles XI i XIII, contenien l’aigua beneïda per al ritual del baptisme així com l’oli per altres rituals religiosos i per il·luminar les esglésies.

El Museu Frederic Marès ha participat amb una peça de la seva col·lecció: una pica baptismal de mitjan segle XII-inicis segle XIII. Les calques fetes al Museu se sumen així a la resta de calques del projecte iniciat per Vilapuig.