Cripta Gaudí de la Colònia Güell

La Cripta Gaudí està situada dins la Colònia Güell, una colònia tèxtil plena de sorpreses a tan sols 20 minuts de Barcelona.

Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el juliol del 2005, la Cripta Gaudí és l’obra on l’arquitecte incorpora, per primera vegada de forma unitària, la pràctica totalitat de les seves innovacions arquitectòniques, com els arcs de catenària, els murs exteriors amb forma de paraboloides hiperbòlics, el tractament dinàmic i fluid de l’espai interior o els mecanismes de fusió de l’edifici amb el medi natural. És el laboratori de la Sagrada Família.

A part de poder contemplar l’obra de Gaudí, la Colònia Güell ofereix al visitant la possibilitat de:

  • Recórrer els carrers contemplant les construccions modernistes més significatives de la vida de la colònia, de gran interès arquitectònic.
  • Visitar el Centre d’Interpretació de la Colònia Güell, ubicat a l’edifici de l’antiga cooperativa de consum, que inclou una exposició permanent per entendre el conjunt de la colònia i l’església en particular.

La Colònia Güell va ser declarada Bé d’Interès Cultural i és un dels complexos industrials més grans de Catalunya, on es treballava, es vivia i s’aprenia, amb un disseny urbà integrat i innovador per a l’època.

La Colònia Güell proporciona al visitant una gran varietat de serveis turístics: visites guiades, audioguies, visites teatralitzades, tallers… i altres serveis generals com àrees de descans, pàrquing per a cotxes i autocars, etc.