Recinte Modernista de Sant Pau

Sant Pau, el conjunt modernista més gran d’Europa, és un espai per descobrir. El programa de visites permet conèixer de prop l’obra més important de Lluís Domènech i Montaner i el resultat d’un dels processos de rehabilitació patrimonial més rellevants dels últims anys, mitjançant visites lliures i guiades.

Al Recinte Modernista, la unió d’història i arquitectura trasllada el visitant a principis del segle XX, els anys en què Barcelona experimentava el seu major desenvolupament urbanístic. Durant la visita es fa un recorregut per l’evolució d’una de les institucions sanitàries més antigues d’Europa. També s’explica com va ser dissenyat i construït el Recinte Modernista i quin ús té actualment com a centre de coneixement de renom internacional.

La visita comença a l’espai expositiu del Pavelló de l’Administració. Un vídeo, una taula interactiva i altres elements introdueixen el visitant en la importància patrimonial i artística del conjunt monumental, l’evolució històrica de la institució i la seva aportació a la medicina.

A través de la xarxa de túnels subterranis que connecten els diferents edificis s’accedeix als jardins. Des d’aquí, es pot gaudir de la bellesa exterior de totes les edificacions. Cúpules, cobertes, façanes, escultures i vitralls en són els elements més destacats.

Passejant per aquest magnífic entorn s’accedeix al Pavelló de Sant Rafael, que conserva l’interior tal com es va concebre a principis del segle XX. També es pot accedir al vestíbul del Pavelló de l’Administració i a alguns dels espais de més valor patrimonial d’aquest edifici.

El recorregut recomanat finalitza al Pavelló de Sant Jordi, que acull una exposició dedicada al procés de rehabilitació del conjunt arquitectònic de Domènech i Montaner.

L’itinerari pot variar en funció de la disponibilitat d’espais.