Tres institucions vinculades amb la ciència rebran la distinció d'Entitat Centenària

..
28/11/2023 - 13:31 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El Plenari del Consell Municipal va atorgar, el divendres 24 de novembre i per unanimitat, un total de 32 distincions per a entitats i institucions centenàries, de les quals, tres són de caràcter científic: el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el Col·legi Oficial de Doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, i l’Institut d’Estudis Catalans.

Es tracta de la segona edició de la concessió d’aquesta distinció, creada per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats que tinguin cent anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb la ciutat de Barcelona. L’any passat, el primer d’aquesta distinció prevista en la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Plenari el mes de març del 2022, es van atorgar 97 distincions.

Enguany s’ha acordat concedir-ne 32, que agrupades per àmbits es podrien resumir en 10 entitats relacionades amb l’educació, 8 entitats de caire cultural, 4 agrupacions professionals, 4 entitats esportives i 6 més vinculades amb la religió, l’acció social o d’altres. Amb aquesta aprovació formal per part del Plenari del Consell Municipal restarà el lliurament d’aquests reconeixements, que es farà als voltants de la festivitat de Santa Eulàlia (12 de febrer).