Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Animals Gaudinians i on trobar-los

Tot de criatures de la natura esperen les famílies a La Pedrera, amagades entre les seves exuberants ornamentacions.

A primera vista, és com una muntanya de pedra aixecada al bell mig de la ciutat. D’aquí que les barcelonines i els barcelonins de les primeries del segle XX van referir-se a la Casa Milà, aquest monumental edifici projectat per Antoni Gaudí, com a La Pedrera, el nom que el va popularitzar. I, és clar, en una muntanya viuen molts animals que, sovint, s’amaguen si detecten la presència d’excursionistes. Per més que els busquem, no ens resulta fàcil trobar el seu rastre ni, molt menys, el seu cau, però hi són: segurament, des dels seus amagatalls vigilen els moviments dels i de les visitants per assegurar-se que no representen una amenaça per a ells.

Igual que en un turó real, a La Pedrera hi ha un munt de plantes i animals; i tal com succeeix a la natura, bona part dels animalons semblen ocultar-se de la vista dels humans. Cal treballar els nostres dots d’observació per trobar-los entre les columnes, reixes i altres ornamentacions que fan de La Pedrera una casa única en el món. Per aquest motiu, els serveis educatius de l’entitat han decidit organitzar una activitat que permetrà que nenes i nens de 5 a 10 anys identifiquin aquestes criatures esquívoles, potser vergonyoses, i les admirin tal com ho va fer Antoni Gaudí.

Animals Gaudinians i on trobar-los és una divertida expedició per diferents espais de l'entresol de la Casa Milà: durant l'exploració, les famílies participants hauran de posar-se en la pell de Gaudí per imaginar quins són els animals que l’arquitecte va voler allotjar en la seva construcció i on les va situar. Perquè cap dels elements arquitectònics i ornamentals de La Pedrera es va deixar a l’atzar; tots van obeir a la voluntat d’un geni universal de crear una obra d’art total. Anem a trobar els seus animals gaudinians?

 

Data de publicació: Dimecres, 09 novembre 2022
  • Comparteix