Tornar

El 8 de gener s'obrirà la Convocatòria General de Subvencions 2024 per a projectes i activitats culturals

13/12/2023 - 13:15 h

Ajuntament de Barcelona

Les sol·licituds es podran presentar entre els dies 8 i 25 de gener, tots dos dies inclosos.

Teniu un projecte o desenvolupeu una activitat o servei que es podria considerar interessant per a la projecció de la ciutat? Doncs us interessa consultar la convocatòria de subvencions per al 2024 que publica l’Ajuntament i que inclou catorze programes de Cultura i tres més d’Educació i Cultura que gestiona l’Institut de Cultura de Barcelona. Podeu presentar la sol·licitud del 8 al 25 de gener, tots dos dies inclosos.

Passat Reis ja podreu presentar la sol·licitud, sempre que l’activitat que desenvolupeu respongui a alguna de les línies de subvenció que figuren al Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament de Barcelona. Han de ser activitats d’interès públic o social i que millorin la cohesió i la inclusió social a la ciutat, promoguin l’acció comunitària, promoguin la perspectiva intercultural en el teixit associatiu de la ciutat i que fomentin valors socials i culturals i formes de participació noves, entre moltes altres possibilitats.

Per tal de repartir les subvencions entre les persones i entitats que ho sol·liciten, es tindran en compte criteris generals i específics relatius a  la qualitat de l’activitat i l’impacte social o cultural del projecte, entre altres factors.

En el camp de la Cultura, us podreu presentar amb projectes relatius a arts visuals i cultura digital; arts escèniques; cinema i audiovisuals i sales de cinema; música; entitats, plataformes i agents professionals de la cultura i de les arts; projectes transdisciplinaris, de debat cultural i de pensament; cultura popular; creació artística comunitària; lletres, llibreries i promoció de la lectura; sales de teatre; sales de música; espais de creació; memòria històrica i disseny, arquitectura i art urbà. En el camp de l’Educació i la Cultura, se subvencionen projectes de pràctica i aprenentatge de competències artístiques, que promoguin els processos de creació artística en el medi escolar o que suposin un exercici de recerca en l’àmbit de la cultura i l’educació.

Si voleu més informació sobre la convocatòria de subvencions del 2024, consulteu aquest enllaç, en el qual també trobareu informació sobre la sessió informativa del 10 de gener a les 11 h. Durant aquesta sessió  s’explicaran les novetats de la convocatòria. Us podeu inscriure a l’enllaç que trobareu al web.