Tornar

El servei de cangur municipal s'amplia amb Concilia Cultura

28/03/2023 - 11:00 h

Ajuntament de Barcelona

Diferents equipaments i festivals oferiran formes d'atenció i acompanyament a infants i famílies per facilitar a les persones adultes l'accés a actes i activitats culturals.

En el marc del desplegament del Pla de Drets Culturals, i en concret de la mesura de govern “Cultura feminista: dret a una cultura diversa i equitativa“, el cangur municipal s’amplia i pren noves formes. Per un costat, el servei Concilia, en funcionament d’ençà el 2020, suma nous espais incorporant la possibilitat de deixar els infants a càrrec per poder assistir a les activitats de centres cívics i biblioteques ubicats en territoris del Pla de Barris. Per l’altre, el mes de maig es posarà en funcionament Concilia Cultura, amb un programa pilot amb la participació del Teatre Lliure, el Museu Picasso, La Virreina Centre de la Imatge, La Capella, la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani i el festival Barcelona Poesia. Tots ells oferiran diferents formes d’atenció i acompanyament a infants i famílies per facilitar a les persones adultes l’accés a l’oferta cultural de la ciutat.

En els casos de La Virreina Centre de la Imatge i La Capella, el servei de dinamització infantil s’oferirà a l’espai LAB del Palau de la Virreina, en moments puntuals, com ara les inauguracions de les exposicions dels programes dels centres i les visites guiades de cap de setmana. Al Teatre Lliure, el servei es farà, prèvia reserva, a la seu de Montjuïc durant les funcions de cap de setmana en horari de tarda. Al Picasso es començarà a oferir al setembre, els dijous a partir de les 16 h —quan es fan visites amb entrada gratis al Museu— i el primer diumenge de cada mes. Pel que fa a la Fabra i Coats, posarà en marxa un espai familiar permanent a l’interior del CAC-Centre d’Art Contemporani que donarà servei a totes les persones usuàries que accedeixin a l’espai expositiu, amb un àrea de joc permanent i sense monitoratge. A més, en el decurs de les inauguracions de les exposicions temporals i les visites guiades, s’oferirà també un servei d’acollida d’infants amb reserva prèvia. I pel que es refereix al festival Barcelona Poesia 2023, hi haurà un espai de ludoteca per als més petits i tallers per als infants més grans que accedeixin a les activitats programades al Jardins dels Tarongers.

Tots els espais s’adrecen a infants de 0 a 12 anys (per als de la franja de 0 a 3, caldrà la presència de la persona cuidadora). Més informació, en aquest enllaç.